Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La CUP de Tarragona exigeix tenir accés a la documentació que acreditaria els treballs realitzats per Inipro

La formació fa un requeriment judicial després que l'Ajuntament al·legui que els informes continuen en possessió del jutge

ACN

Whatsapp

La CUP de Tarragona ha requerit aquest dimarts al jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona que sol·liciti a l'Ajuntament la documentació que, segons el govern socialista, acredita la feina realitzada per l'empresa Inipro entre el 2010 i el 2012, per tal de "complementar" les diligències prèvies obertes. Els regidors Laia Estrada i Jordi Martí han criticat que el consistori no els hagi facilitat la documentació adduint que encara no se'ls ha notificat formalment l'aixecament del secret de sumari del cas i que la documentació continua en possessió del jutjat, qüestió que posen en dubte. En concret, la CUP exigeix una relació dels treballs realitzats per Inipro; una còpia dels mateixos i de les actes de recepció o documentació acreditativa de la seva realització, i una memòria detallada, expedida per l'empresa, de la feina portada a terme.

La CUP va sol·licitar la informació directament al govern després que s'aixequés el secret de sumari, però aquest, a través de la tinent d'alcalde Ana Santos, va respondre el 23 de novembre que "l'aixecament del secret judicial del cas no ens ha estat notificat formalment i la documentació del cas continua en possessió del jutjat".

"Dins l'expedient el treball fet no hi apareix. Si va existir, s'ha esfumat; i si l'Ajuntament el té, diu que pot ser que estigui dins la documentació dels jutjats", ha lamentat el regidor Jordi Martí. La CUP ha lamentat que l'actitud del govern és poc seriosa i poc transparent, i ha insistit que vol que la investigació arribi "tan amunt com calgui".

La regidora Laia Estrada s'ha mostrat convençuda que, amb el requeriment per la via judicial, "aconseguirem els documents que acrediten els treballs fets i l'informe que va fer que l'alcalde signés diferents factures amb set advertiments d'il·legalitats".

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va admetre que va aprovar per decret diverses factures per import de més de 200.000 euros perquè Inipro "va fer la feina" i, en cas de no abonar-la, l'Ajuntament hagués incorregut en un delicte d'enriquiment injust.

D'altra banda, la CUP ha revelat que les tres empreses convidades al procediment negociat per al contracte de l'IMSS de l'any 2010 tenien la mateixa seu, en un immoble de Viladecans. Els treballs d'acollida i foment de la integració d'immigrants es van adjudicar a Inipro per import de 61.000 euros, però les altres aspirants eren Itinere, una filial de la primera, i Gallet Consultors, que tenia la seu a la mateixa adreça que les altres dues.

A més, la formació ha tret a la llum un informe emès per l'exgerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, amb data 15 de desembre del 2011, en què deia que Inipro havia presentar factures per treballs realitzats els mesos de setembre i octubre per valor de 17.275,68 euros, malgrat que el programa ja havia finalitzat i que la convocatòria del nou es trobava en fase d'elaboració. La CUP subratlla que el 2012 va haver-hi un desajust comptable entre l'IMMS i Inipro per aquest mateix import.

De fet, el que s'investiga són les dues pròrrogues del contracte que s'haurien fet els anys 2011 i 2012 al marge de la normativa de contractació, en els quals l'empresa va facturar uns 215.000 euros més al consistori. Segons la Guàrdia Civil, durant 20 mesos -entre l'abril del 2011 i el desembre del 2012- els departaments d'intervenció, secretaria i comptabilitat de l'Ajuntament de Tarragona van emetre fins a set informes negatius sobre 21 factures girades per l'empresa i van realitzar advertiments expressos d'il·legalitat.

Malgrat això, segons el sumari, el gerent, Antonio Muñoz, verificava els treballs i conformava les factures, i l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, n'autoritzava el pagament mitjançant decret d'alcaldia. La Guàrdia Civil veu en el cas la comissió dels presumptes delictes de malversació de diners públics, prevaricació, blanqueig de capitals, tràfic d'influències i alteració de preus en concursos públics.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También