La CUP exigeix a Ballesteros que la seva assessora pugui treballar a l'Ajuntament el Dia de la Hispanitat

L'alcalde de Tarragona recorda que a la última Junta de Portaveus es va acordar que només els regidors podrien entrar.

11 octubre 2017 16:10 | Actualizado a 11 octubre 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Demà 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, els dos regidors de la CUP a Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí, aniran a treballar a les dependències municipals "malgrat els obstacles i l’impediment a assessors i assessores interposats per l’Alcaldia", assseguren.

L'opció de fer festa o no és opcional per als regidors de l'Ajuntament, que podran accedir a les dependències municipals per la porta de la Rambla Vella i amb la signatura d'un document de registre d'entrada, que figurarà a les dependències del servei de control d'accessos.

Però en cap cas "s'autoritzarà l'entrada de cap funcionari, personal eventual o personal laboral, atesa la consideracói d'aquest dia com a no hàbil laboralment", recorda l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros als diferents regidors arrel de la pregunta de la CUP.

Laia Estrada explica que en la darrera Junta de Portaveus, "l’alcalde Ballesteros va comunicar alguns canvis en la política d’accés del personal de la casa a les dependències municipals en dies no hàbils". El canvi és conseqüència de l’acció desenvolupada pels regidores de la CUP consistent en desplegar una pancarta amb el lema 'A Tarragona votarem' des del terrat de l’Ajuntament, a l’inici de la Diada castellera de Santa Tecla.

Des de la CUP asseguren "no tenir cap inconvenient en signar un full de registre, i recorden que el dia que van desplegar la pancarta precisament havien proporcionat els seus noms així com els dels seus acompanyants".

Ara bé, Laia Estrada i Jordi Martí consideren inadmissible que s’hagi prohibit l’entrada del personal eventual (els assessors i assessores dels grups municipals), tal i com indica un correu electrònic que se’ls ha fet arribar des de l’Alcaldia.

La formació anticapitalista assegura que ni en la Junta de Portaveus del passat 4 d’octubre ni en el plenari del dia 9 s’havia fet saber que aquesta autorització només seria per a les conselleres i a la resta de treballadores. La formació mostra el seu rebuig a aquesta decisió i fa constar que “en cap cas és fruit d’un acord”.

Els motius de voler treballar el 12-O

La CUP afirma que “aquesta festa és una celebració imposada que implica moltes coses amb les que no hi estem d’acord”. Són conscients que el gest que fan no deixa de ser simbòlic, però els permet posar de manifest la seva “disconformitat amb el projecte d’unitat d’Espanya, que darrerament torna a estar tacat de sang arreu dels Països Catalans”, en referència als fets al Principat, Palma i València. També volen enviar el missatge que el 12 d’octubre “les catalanes no celebrem res”, i per aquest motiu el grup municipal anirà demà a l’Ajuntament a treballar amb normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari