La CUP vol reconduir una ciutat de Reus que està 'd'esquena als pobles'

La formació denuncia l'especulació urbanística i aposta per un model basat en la sostenibilitat mediambiental

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La CUP de Reus vol reconduir una ciutat de Reus que, en la seva opinió, viu i creix massa d'esquenes als pobles de l'entorn. Segons la CUP, el desenvolupament de polígons industrials ha esdevingut un mur en les comunicacions naturals entre la capital i la resta de comarca. "I ara són naus buides", ha exposat Mariona Quadrada, número 4 a la llista de la CUP. La formació denuncia que Reus ha estat víctima de l'especulació urbanística, amb el sòl com a gran moneda de canvi, i defensa un canvi de model basat en la sostenibilitat mediambiental, la cohesió social i el potencial econòmic que té el terme. "Apostem per un nou POUM que sigui valent i enterri aquesta vella política de l'especulació", ha afegit.

La CUP de Reus ha presentat aquest divendres a la tarda les seves propostes en matèria d'urbanisme i medi ambient en un punt emblemàtic, el passeig de la Boca de la Mina, un espai verd que fa uns anys es va veure afectat pel projecte d'una Àrea Residencial Estratègica que, com la gran majoria d'ARE previstes arreu de Catalunya, va quedar paralitzada. "En resum, apostem per un canvi de model econòmic de la ciutat", ha declarat Quadrada.

La formació denuncia que, malgrat s'ha evidenciat que el model de l'especulació que va generar la bombolla immobiliària ha estat tot un fracàs, aquest "continua marcant les polítiques de l'Ajuntament". Quadrada afirma que quatre anys després de l'inici del procés de redacció del nou POUM, l'Ajuntament continua fent reformes parcials de l'antic pla urbanístic. La CUP també qüestiona com s'està desenvolupant tot el procés participatiu.

A la vegada, la CUP lamenta que s'hagin deixat perdre les zones rurals de fora centre i per tant, la ciutat visqui d'esquenes a la perifèria. Però per a la CUP no tot està perdut i la situació es pot revertir. "Cal centrar-se en ocupar aquelles zones urbanitzades que estan abandonades per aprofitar el potencial i limitar el creixement extensiu de la ciutat, tot retornant el protagonisme perdut a les zones rurourbanes", ha afegit la número 29, Paula Llaurador.

Un exemple d'espais que antigament eren rurals i s'han requalificat com a sòl industrial és el barranc de Martí, a la carretera del Morell, que va desencadenar una plataforma contrària a la industrialització de l'espai. La crisi es va encarregar d'aturar el projecte. Segons Isabel Casadó, número 26 a la llista, "el catàleg de masos és un bon instrument per començar a recuperar el terme, però llàstima que propostes de la CUP com les vies verdes no hagin tirat endavant".

Comentarios
Multimedia Diari