Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

”La Caixa” desenvolupa 106 activitats a favor de persones en situació de risc a Tarragona

El nombre d’activitats ha augmentat un 20% a la província aquest any.

Diari de Tarragona

Whatsapp

El compromís dels voluntaris de ”la Caixa” creix diàriament. A Tarragona ja s’han dut a terme 106 activitats a favor de les persones en situació de vulnerabilitat del començament d’any ençà, cosa que suposa un increment del 20% respecte de l’any passat. Enguany aquestes accions ja han arribat a 1.811 persones en risc d’exclusió social a la província de Tarragona.

Avui ja són més de 495 els empleats en actiu i jubilats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa, familiars i amics que dediquen el seu temps lliure a participar en activitats solidàries amb col·lectius en risc d’exclusió.

A Catalunya, ja són 4.000 voluntaris de ”la Caixa” els que van dur a terme 681 accions solidàries que van arribar a més de 42.700 persones en situació de vulnerabilitat.

Aquests voluntaris fan cada dia, de mitjana, 8 activitats solidàries, amb 55 beneficiaris cadascuna. En el conjunt d’Espanya la xifra de voluntaris de ”la Caixa” es de 10.210, que han arribat a 135.383 persones en el que va d’any.

D’altra banda, l’impacte de la tasca dels voluntaris de ”la Caixa” en la societat es pot il·lustrar de diferents maneres: s’han recollit més de 50.000 litres de llet i més de 33.170 quilos d’aliments a favor de persones en risc d’exclusió, i s’han recaptat més de 25.500 euros a favor d’entitats socials.

Mitjançant activitats en grup i familiars, els voluntaris fomenten la cohesió, la transmissió de valors, la solidaritat, la participació, la responsabilitat, el compromís i la consciència social.

En funció dels interessos, les possibilitats i els perfils de cada persona, les activitats en les quals es pot participar són molt variades i es poden desenvolupar de manera puntual o continuada, cosa que aporta flexibilitat en funció del temps del qual cadascú disposa.

Les iniciatives impulsades des de l’Obra Social ”la Caixa” posen cada vegada més l’accent en les prioritats de l’entitat: la lluita contra la pobresa infantil, la salut, les persones grans, el foment de l’ocupabilitat i la promoció de l’educació financera com a motor d’integració social.

Aquestes línies d’actuació es concreten en múltiples activitats, com ara la promoció de l’esport i la cultura entre la infància en risc d’exclusió social o amb discapacitat; el suport a menors hospitalitzats i els seus familiars; accions solidàries a favor de les persones en situació de pobresa, com per exemple la recollida d’aliments; el voluntariat internacional; la reinserció social de col·lectius que es troben en circumstàncies difícils, i les accions de preservació i millora del medi ambient.

Reconeixement del compromís dels voluntaris de ”la Caixa”

L’aposta de l’Obra Social ”la Caixa” pel voluntariat s’ha mantingut ferma en els últims dotze anys, durant els quals s’ha aconseguit de fomentar-lo entre els més de 35.000 empleats de CaixaBank, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa.

L’Associació de Voluntaris ”la Caixa” engloba 39 delegacions, que garanteixen que el voluntariat sigui present a tot el territori. Així, s’ha facilitat l’execució d’accions de voluntariat en benefici d’una societat que, a més de necessitar béns i serveis de qualitat, reclama a les empreses un comportament socialment responsable en línia amb els valors de la solidaritat i el servei.

Temas

Comentarios

Lea También