La Canonja aplega 20 carruatges i 115 cavalls a la festa dels Tres Tombs

Els organitzadors reconeixen que el calendari anual dels Tres Tombs està molt atapeït i ´no toca més remei que fer-ho així´

19 mayo 2017 21:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una matinal assolellada i temperatura del tot estiuenca va propiciar que la setena edició de la festa dels Tres Tombs, celebrada ahir diumenge a la Canonja, resultés d’allò més lluïda i participada.

Organitzada per diferents regidories de l’Ajuntament de la Canonja i la col·laboració de diverses associacions i entitats de la vila hi van prendre part un total de 115 cavalls de muntura i fins a una vintena de vehicles, entre carros de pagés i carruatges, que van desvetllar l’admiració del públic, grans i petits, que no es va voler perdre l’espectacle.

Crida l’atenció el fet que l’esdeveniment sigui programat en ple mes de setembre, però, tal com manifestaven Santiago Padilla i Gonzalo Quirós, dos dels responsables de l’organització, «no toca més remei que fer-ho així», ja que el calendari anual dels Tres Tombs cada vegada està més atapeït «i no volem pas interferir en la celebració que es fa en altres localitats de més llarga tradició en aquesta activitat».

De fet, la majoria de participants, provinents tots ells de les diferents comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, estan familiaritzats amb els Tres Tombs de la Canonja, com es palesà quan el seguici va desfilar davant del Castell de Masricart i l’speaker Gonzalo Quirós, saludava gairebé a tots ells pel seu nom. I és que la trobada la fa possible ‘la torna’ amb les localitats que respectivament organitzen també, durant l’any, la festa dels Tres Tombs de Sant Antoni.

Abans de començar la desfilada, que va tenir una hora i mitja de durada, es van servir fins a 300 esmorzar al Sector Nord de la Canonja, el punt de sortida, a base de llonganissa, cansalada, pa torrat, fuet i vi del país. Al primer tomb, es va donar aigua fresca a la comitiva; a la segona volta un tall de coca de Sant Antoni, quina imatge dels Amics del Cavall del Baix Cap, encapçalava la marxa, seguit de l’abanderat dels Tres Tombs, cavalls de muntura i els de tir, amb carros i carruatges de passeig.

En realitzar el tercer tomb, davant del castell, el punt amb major concentració de públic, juntament amb l’avinguda Manuel Carrasco i Formiguera, el rector de la parròquia, Miquel Combalia procedí a la benedicció dels animals.

Posteriorment, cadascun dels participants va rebre una petita escultura de record, que recrea un cavall enganxat a l’arada. També es realitzà entre ells un sorteig consistent en un lot i botelles de vi de la DO Tarragona, patrocinat per l’empresa Ofisa.

Comentarios
Multimedia Diari