La Canonja destina un milió d’euros per pal·liar els efectes de la crisi

Fins al 31 de març es pot sol·licitar una nova línia d’ajuts econòmics per a autònoms, comerç i petites empreses

12 marzo 2021 12:24 | Actualizado a 12 marzo 2021 12:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de la Canonja és dels pocs municipis de Catalunya que ha pogut posar damunt de la taula un milió d’euros per poder mitigar les conseqüències que ha causat i està causant la pandèmia.

En el mes de juny es va aprovar un paquet de mesures socials i econòmiques excepcionals per tal de reactivar l’economia i el comerç local, i per ajudar a les famílies canongines a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19. La suma total de recursos econòmics mobilitzats per fer front, de manera directa, a aquesta crisi s’eleva a un milió d’euros. 

La primera part dels ajuts es va fer efectiva a finals de l’any 2020  i s’hi van acollir prop de 2.000 famílies, que van rebre una targeta moneder amb els imports corresponents per poder gastar en diferents comerços del municipi. Pel que fa a autònoms, comerços i petites empreses, prop d’una vuitantena van sol·licitar la subvenció per una quantia que anava des dels 300 fins els 550 euros. 

En l’últim ple de l’any, es va aprovar una nova línia d’ajuts econòmics per a autònoms, comerç i petites empreses que es poden sol·licitar fins al 31 de març. Aquests ajuts van destinats a incentivar i ajudar a l’activitat econòmica i comercial local. També incideixen més específicament als sectors que han vist afectat greument el seu negoci per la suspensió d’obertura al públic o d’activitats pel compliment de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat per fer front a la segona onada de la pandèmia, que en alguns casos han obligat a suspendre i tancar determinades activitats comercials i de serveis.

 «Som conscients de com estan vivint aquests moments molts petits empresaris i autònoms, que han vist reduïda la seva facturació o que ni tan sols poden facturar res a final de mes i per això els volem ajudar en la mesura del possible, sabent que no és suficient però representa un petit respir», manifesta l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz.
L’import d’aquesta subvenció és de 800 € per sol·licitant, persona física o jurídica que tingui l’activitat empresarial al municipi. Amb un suplement de 1.000 € més pels sol·licitants que han vist afectada greument la seva activitat per la suspensió d’obertura al públic o d’activitats per les mesures adoptades el 15 i el 29 d’octubre per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya, com els restaurants, bars i cafeteries, parades o mercats a l’aire lliure, instal·lacions esportives, espais lúdics i/o d’espectacles, activitats culturals, altres activitats d’ensenyament, salons de bellesa, maquilladors i esteticistes, etc. 

Es podran sol·licitar a principis del mes de març i fins al 31 del mateix mes per internet a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament (recomanat) i a les oficines habilitades al Centre Cívic de la plaça Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari