Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Catedral lliura unes partícules òssies de l’arquebisbe Guillem de Torroja per a ser analitzades

Les mostres serviran per comparar científicament el seu ADN amb les restes d’Arnau de Torroja, el novè gran mestre de l’ordre del Temple

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els investigadors en l'instant de l'exhumació de les restes òssies de Guillem de Torroja, un arquebisbe de Tarragona que va ser germà d'Arnau de Torroja, per comparar mostres d'ambdues personalitats.

Els investigadors en l'instant de l'exhumació de les restes òssies de Guillem de Torroja, un arquebisbe de Tarragona que va ser germà d'Arnau de Torroja, per comparar mostres d'ambdues personalitats.

El Capítol de la Catedral de Tarragona, a instància de l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha fet entrega aquest dimarts, dia 24 d’abril, d’unes partícules òssies corresponents a les restes mortals de Guillem de Torroja, qui fou arquebisbe de Tarragona entre els anys 1171 i 1174.

El lliurament s’ha fet al professor Carles Lalueza Fox, Doctor en Biologia i expert en l’estudi de l’ADN antic.

Les mostres es van exhumar el divendres, dia 20 d’abril, del sarcòfag ubicat al mur nord-est del transsepte de la Catedral, amb l’objectiu de procedir a les anàlisis i proves que es considerin oportunes per tal de comparar científicament el seu ADN amb les restes d’Arnau de Torroja, nascut a Solsona (Lleida) i traspassat l’any 1184, que arribà a ser el novè gran mestre de l’ordre del Temple.

El seu sarcòfag es va trobar l’any 2016 mentre es realitzaven uns treballs de restauració a l’església de Sant Fermo Maggiore a Verona, Itàlia.

La sessió s’ha efectuat a la sagristia de la capella de la Presentació i en representació del Capítol hi ha assistir Antonio P. Martínez Subías, canonge responsable del Patrimoni artístic de la Catedral i Delegat Diocesà; Joaquim Gras Minguella, canonge obrer i Josep Queraltó Serrano, secretari capitular.

Un cop realitzats els estudis pertinents les partícules òssies es retornaran al sarcòfag, ubicat a la Catedral, per tal d’incorporar-les a la sepultura del prelat Guillem de Torroja.

Temas

Comentarios

Lea También