La 'Cavalleria Rusticana' se'n va a l'Arboç per la negativa del Vendrell

L'Ajuntament nega el permís a la plaça Vella per no tenir-la ocupada tres dies. Els organitzadors neguen que hi hagi molèsties

19 mayo 2017 18:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La representació de l’òpera Cavalleria Rusticana que el director de la Coral Polifònica del Vendrell Joan Toldrà va proposar fer a la plaça Vella de la localitat, s’ha de traslladar a l’Arboç. El consistori vendrellenc no ha donat autorització per la representació.

La regidora de Cultura Eva Serramià va explicar al ple que la plaça Vella és molt transitada i no era adequat tenir-la ocupada tres dies i que va oferir als organitzadors el Teatre Àngel Guimerà, però que el van rebutjar.

En declaracions a baixpenedesdiari, Joan Toldrà explica que al teatre es limitava l’obra, ja que no hi cabrien els 58 actors i ballarins i els 30 músics.

Davant la manca d’acord l’òpera es representarà a la plaça de la puntaire de l’Arboç els 10 i 11 d’agost. La marxa de la que seria la novena edició del concert d’òpera a l’estiu del Vendrell ha aixecat queixes de diferents sectors i partits com PxC que fins i tot ha demanat la dimissió de la regidora.

Toldrà considera una errada que el Vendrell perdi «un espectacle fet per gent d’aquí» i que cada estiu «atreia un bon nombre d’espectadors». Però la regidora va explicar el problema de tancar una de les places més cèntriques pel fet que l’òpera només es pot veure amb entrada. Toldrà respon que en les altres edicions «no hem destorbat mai a ningú, durant el dia la plaça està oberta i a les hores que dura l’obra sempre hem deixat passar els veïns que ho han demanat».

L’obra es representarà a la plaça de la puntaire de l’Arboç. Junt amb la Coral Polifònica hi haurà l’Orquestra Simfònica Música Viva de Nules, així com cinc solistes. També hi col·laboren el ballet de La Factoria, l’Elenc Artístic Arbocenc i l’Hípica de Bonastre.

Comentarios
Multimedia Diari