Más de Tarragona

La Colla Joves Xiquets de Valls reedita el doblet de vuit i el pilar de sis a Perafort

Per la seva part, els del Vendrell van signar el 4de7 amb el pilar com a millor castell i els de Vila-seca, el 2de6

Martí Castillejo

Whatsapp
La Colla Joves Xiquets de Valls reedita el doblet de vuit i el pilar de sis a Perafort

La Colla Joves Xiquets de Valls reedita el doblet de vuit i el pilar de sis a Perafort

Aquest diumenge 12 al migdia, Perafort va ser l’única població al Camp de Tarragona que va veure castells, en un cap de setmana farcit de diades arreu del territori.

La Joves de Valls va aprofitar la diada d’ahir per seguir rodant estructures, reeditant la mateixa actuació de fa una setmana a la diada que van organitzar a la plaça del Carme de Valls amb motiu del memorial Ramon Barrufet.

4de8 descarregat de la Colla Joves ahir a Perafort, el segon de la temporada dels de la camisa vermella. FOTO: Colla Joves Xiquets de Valls

Van obrir la diada amb el mateix castell que dissabte passat, el 3de8, i van seguir amb el 4de8. D’aquesta manera, van aprofitar la diada per seguir trobant sensacions amb aquestes estructures, que en poques setmanes ja haurien de pujar un pis més per plantar-se a Sant Joan amb la màxima feina avançada.

El tercer castell va ser el 7de7, un castell forjat a l’escola de castells de la colla, que els ha de permetre tenir recanvis durant tota la temporada. La cirereta del pastís va ser el segon pilar de 6, demostrant que enguany tenen intenció de treballar amb els castells amb el pilar al mig i d’aquesta manera, ampliar la gamma de castells.

Al seu costat van actuar els Nens del Vendrell, els quals van fer el 4de7 amb el pilar com a millor construcció a segona ronda. Van completar la diada amb els dos bàsics de set.

La tercera colla van ser els Xiquets de Vila-seca, que van completar el tercer 2de6 de la temporada, després d’un intent desmuntat. També van fer-hi el 3de6 i el 3de6 amb el pilar.

Ja la setmana vinent, el cap de setmana pujarà de nivell amb diverses actuacions d’especial interès en diverses poblacions del Camp de Tarragona.

Estrenes castelleres

Paral·lelament a la diada de Perafort, aquest cap de setmana ha deixat diverses estrenes arreu del país per part de diferents colles.

La més destacada va ser l’estrena del castell de 9 de la mà dels Minyons de Terrassa a la diada de la Fira Modernista de Terrassa. Va ser en forma de 3de9 amb folre, que va arribar en segona ronda, tal com van fer l’any 2015 a la mateixa diada.

També hi havia d’haver una estrena rosada, en forma de 4de8 amb el pilar a Lleida, però finalment la Colla Vella no l’ha portat i ha optat per fer el 4de8, que la setmana vinent podria pujar un pis més a la diada de Sant Isidre a Valls. Tot i així van completar el segon 5de8 i 2de8 amb folre.

Com a altres estrenes notables, els Moixiganguers d’Igualada es van anotar el trentè 2de8 amb folre al qual feien l’aleta, 28 de descarregats, a la diada de Sant Anastasi de Lleida, on els locals, els Castellers de Lleida, van estrenar el 2de7 però el 4de8 els va quedar en carregat.

La mateixa sort van tenir els Xiquets de Tarragona a Sants, on van reeditar el 3de8, però el 4de8 també els va quedar en carregat.

A Badalona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van estrenar el 2de7 i ja tenen la mirada fixada en les pròximes cites, on els agradaria fer un pas més, sobretot de cara a Sant Joan.

Altres estrenes de vuit es van veure a la Trobada de Colles gironines, on els Marrecs de Salt van completar el 3de8, a Sant Cugat, a la diada de Sant Ponç, la colla local va estrenar el primer castell de vuit pisos en forma de 4de8, i els Tirallongues de Manresa van avançar el 4de8 una setmana abans respecte a la temporada passada.

Temas

Comentarios

Lea También