Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Colla Joves dels Xiquets de Valls segueix exigint un espai equitatiu a plaça

Els del carrer d’en Gassó accepten la proposta del consistori per situar la canalla durant les actuacions, però creuen que és insuficient

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge de la plaça del Blat amb la Vella i la Joves celebrant, cadascuna a la seva banda, la  jornada castellera. FOTO: ACN

Imatge de la plaça del Blat amb la Vella i la Joves celebrant, cadascuna a la seva banda, la jornada castellera. FOTO: ACN

L’estira-i-arronsa de la Colla Joves dels Xiquets de Valls amb l’Ajuntament per l’espai que ocupen a la plaça del Blat segueix viu. Si bé els del carrer d’en Gassó accepten el lloc alternatiu on se’ls proposa de poder tenir la canalla durant les actuacions, diuen que no n’hi ha prou, que hi ha moltes més qüestions sobre la taula i que seguiran lluitant per un repartiment equitatiu de l’espai de la plaça -i resoldre el «greuge» històric de situar-se en una de les quatre portalades de l’Ajuntament, mentre la colla rival, la Vella, disposa de les altres. 

La proposta del consistori, a instàncies del Síndic de Greuges, d’un espai «digne», segons demanaven els de la camisa vermella, per a la seva canalla, va ser debatuda en l’assemblea de la colla.

El president de l’entitat, Jaume Galofré, retreu que la proposta que fa l’Ajuntament «arriba tard i és insuficient per satisfer les reivindicacions, algunes històriques, de la Joves». 

Una solució temporal

Així, consideren la proposta com una solució «temporal» i emplacen l’Ajuntament a seguir negociant un cop finalitzada la temporada vigent, donant com a marge, la diada de Sant Joan 2019. 

Per a les dues diades que queden aquest any a la plaça del Blat, la colla Joves tindrà un espai situat damunt del que tenien fins ara. 
«Amb aquesta mesura pretenem seguir  pressionant l’Ajuntament de Valls, que no ha plantejat aquesta proposta fins que el síndic no va resoldre que tenia l’obligació de donar resposta a les demandes de l’entitat», va manifestar Galofré. 

La Joves sent «manca de confiança» vers el consistori -governat per l’alcalde Albert Batet-, al qual insten a seguir negociant, mentre que per altra banda tenen previst tornar a recórrer al síndic. De fet, la colla ja té a punt un text, llegit i ratificat a l’assemblea per una àmplia majoria. 

«Així doncs, la Joves no dona per tancades les seves reivindicacions i seguirà exigint a l’Ajuntament un espai equitatiu i igualitari per a les dues colles i que es revisi al més aviat possible els protocols de seguretat de les diades castelleres», conclou en un comunicat.

Una reivindicació històrica

Aquest problema ve donat perquè els del carrer d’en Gassó només poden ocupar una de les quatre portalades del consistori de la plaça del Blat quan s’hi celebren actuacions castelleres.

D’aquesta manera la Colla Vella en pot utilitzar dues i una altra queda reservada per als equips mèdics, però majoritàriament l’utilitzen els rosats.

Els de la camisa vermella van fer una demanda al Síndic de Greuges a finals del mes de maig i en l’actuació de Sant Joan van penjar una pancarta en la qual es llegia: «Ajuntament de Valls, casa de tots? La Colla Joves té la canalla al costat. #vallsomtots?».
Els responsables de l’entitat sempre han reclamat que no volen restar espai a la Colla Vella i volen un espai digne per a la canalla.

Temas

  • valls
  • castells
  • Colla Joves dels Xiquets de Valls

Comentarios

Lea También