La Colla Joves estrena el 2de8 folrat sota cobert

Els de Francesc Ramon completen la primera tripleta de vuit de la temporada al IV Memorial Ramon Barrufet

13 mayo 2018 20:20 | Actualizado a 18 mayo 2018 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Colla Joves Xiquets de Valls complia amb les expectatives i completava el primer folre vermell de la temporada en forma de 2de8 folrat. La previsió de pluja va obligar a traslladar la diada en homenatge a l’històric casteller vallenc Ramon Barrufet al local social de la colla, situat al carrer d’en Gassó. 

Així doncs, l’encarregada d’encetar la cita va ser la colla local, triant el 3de8 com a castell de sortida. L’estructura va pujar a bon ritme i va mostrar molt bones mides en tot moment fins a la carregada. Amb la passada de l’enxaneta, els pisos superiors van haver de donar un punt de tensió més per poder completar el segon tres de la temporada dels vallencs. 

A la segona ronda arribava el torn de l’estrena de la jornada. Després d’haver-lo completat diverses vegades a l’assaig, el 2de8 amb folre veia la llum per primer cop aquest 2018 de color vermell. Les condicions meteorològiques van provocar que l’estrena no pogués ser a plaça i la Joves el completés al mateix espai on assaja, aquest cop si, amb camisa. El castell va carregar-se amb molta comoditat, demostrant el domini que estan mantenint els darrers anys els vallencs amb aquesta estructura. A la descarregada, els terços i quarts de la construcció van haver de controlar el petit tremolí típic d’aquesta estructura, res que fes perillar el castell en cap moment. 

La formació dirigida per Francesc Ramon va tancar la primera tripleta de vuit de la temporada amb el 4de8. El carro gros, que a l’actuació de fa unes setmanes a Vilanova i la Geltrú els va suposar més problemes dels previstos amb una descarregada de les que fan afició, aquesta vegada va ser dominat en tot moment. Una estructura que comptava amb un tronc molt lleuger, sobretot al pis de segons, fet que fa pensar en la feina de futur amb el 4de9 sense folre, castell insígnia de la Joves. 

A la ronda de pilars, la colla vallenca va tornar a mostrar, per tercer cop aquesta temporada, l’espectacular espadat de sis de què disposa i que segur que els donarà moltes alegries al llarg d’aquest 2018, tal com ho fa fer l’any passat, quan la Joves descarregava el primer pilar de vuit emmanillat de la seva història. Els diables vermells van cloure la seva actuació amb un vano de cinc.

Al costat de la formació vallenca, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta completaven el 3de6, el 3de6 amb el pilar i el 4de6, aquest últim després d’un intent desmuntat per problemes al pis de terços. Els Nyerros de la Plana, per la seva banda, només van poder completar dos pilars de quatre, un a l’inici i l’altre al final de la diada, per manca d’efectius. La Jove Muixeranga de València va oferir diferents figures com l’alta de cinc o la tomasina. 

Castells tarragonins al País Basc

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es troba aquest cap de setmana de viatge al País Basc per tercer cop en la seva història. La colla tarragonina descarregava ahir a Getaria el 3de7, el 4de7, el 5de7, el 4de7 amb el pilar i tres pilars de cinc. 
Avui, la Jove tornarà a actuar a Derio, on ja van fer un pilar caminant divendres. A la població de Biscaia hi podria completar alguna estructura de vuit pisos, com ja va fer en la seva darrera visita per terres basques ara fa 5 anys, al municipi de Portugalete. 

Comentarios
Multimedia Diari