Más de Tarragona

La Colla Vella descarrega el 2 de 9 amb folre i manilles a la plaça del Blat

La Colla Joves iguala el 3 de 9 amb folre inicial de la seva rival i aconsegueix descarregar el 3 de 8 amb l'agulla

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Twitter @svivesalari (Salvador Vives Alari)

Foto: Twitter @svivesalari (Salvador Vives Alari)

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha demostrat que arrenca la nova temporada castellera amb la solidesa que ha vingut demostrant els últims anys. El duel de colles locals a la diada de Sant Joan a la plaça del Blat, ha deixat finalment un castell de gamma extra –el 2 de 9 amb folre descarregat pels de la camisa rosada-. La Colla Joves Xiquets de Valls només ha pogut igualar la seva rival en la primera ronda, quan ha aconseguit replicar la descarregar d'un tres de nou després d'un important esforç. Aquest diumenge de Sant Joan, dilluns després d'una setmana de festes, la plaça del Blat ha presentat un aspecte força menys atapeït que en anteriors ocasions. Abans de l'inici de la diada, els castellers de les dos colles han acompanyat el cant dels Segadors amb cartells reivindicant el 'procés'-"Fins que ho aconseguim" i "Ho tornarem fer"- i han acabat cridant "independència".


En la segona ronda, la Vella ha redoblat l'aposta i ha plantat un 2 de 9 amb folre i manilles, el primer gamma extra d'aquesta temporada. Novament, ho ha fent gala d'una estructura robusta i una execució precisa, que no ha arribat a trontollar de forma seriosa en cap moment. La descàrrega d'aquesta torre ha fet esclatar el primer gran moment d'eufòria castellera aquesta temporada per part dels de la camisa rosada.

La Joves ha intentat contrarestar aquesta construcció amb un 4 de 9 amb folre, que han desmuntat amb els sisens col·locats. La canalla, que ja estava arribant a aquest punt, s'ha acabat fent enrere quan ha vist que l'estructura no garantia una solidesa suficient per coronar-la amb garanties. En la repetició, els de la camisa vermella han aconseguit carregar i descarregar sense problemes un 3 de 8 amb l'agulla.

Per a la tercera ronda, la Vella ha descarregat el 4 de nou amb folre. Tot i que en un primer moment han hagut de refer els primers nivells de l'estructura, han aconseguit aixecar i descarregar aquest castell amb solvència i certa comoditat. La Joves ha intentat agafar el guant. Però quan havia ja posat els sisens, ha hagut de desmuntar l'intent. Finalment, els de la camisa vermella han optat pel 2 de 8 amb folre, que han aconseguit descarregar després de defensar-lo amb ungles i dents.

La Vella ha tancat la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre. En aquesta ocasió, com ja havia passat a l'inicia de la diada, amb el 3 de nou amb folre de la primera ronda, els de la camisa vermella han tancat també amb la mateixa estructura: el pilar de 7 amb folre.

Temas

Comentarios

Lea También