La Colla Vella fa el primer atac al 2d8 sense folre de l’any

La Vella va fer el doblet de castells de nou i la Jove de Tarragona no pot amb el 4de9 amb folre, el castell quimera de les colles capdavanteres

29 julio 2019 06:10 | Actualizado a 29 julio 2019 06:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Colla Vella dels Xiquets de Valls aquest diumenge va voler donar un cop d’autoritat al món casteller amb el primer atac al 2de8 sense folre que es veu enguany a les places.

Van voler tirar d’èpica al dur la bèstia indomable al mateix lloc on, l’any passat, el van aconseguir descarregar per primer cop a la seva història, en una plaça de l’Església de Vilallonga on no hi ha cap mena de pressió.

Aquest diumenge però, la pressió sí que va ser-hi, ja que s’havia fet molt de ressò els dos 2de8 sense folre que ja havien descarregat a l’assaig i era un secret a veus que volien dur-lo a plaça.

De sortida, els de la camisa rosada van optar pel vuitè 3de9 amb folre de l’any, que van tornar a fer amb un sol lateral amb perspectives de pujar-lo sobre manilles. A diferència de l’any passat, enguany estan treballant intensament les manilles i ja porten un castell emmanillat descarregat.

A segona ronda arribava el plat fort del dia. Amb els segons col·locats, tot el públic de plaça va fer silenci, sabent que era un moment important. La sensació va ser que els segons en cap moment van treballar còmodament i l’obertura no era del tot correcte, al treballar-lo més tancat del que tocava.

Amb els dosos col·locats i la resta de canalla ja enfilant l’estructura, va haver-hi una rebrincada al pis de terços que va fer perillar el castell. Va ser aleshores quan van optar per desmuntar-lo.

En ronda de repetició van aparcar el 2de8 desfolrat i van atacar el tercer 4de9 amb folre, que van aconseguir descarregar no sense una feina extra dels terços del castell. Tot semblava doncs, que havien recuperat la confiança i que a tercera ronda tornarien amb el dos, però van decidir no tornar-hi.

Van acabar la diada amb el segon 3de8 amb el pilar del curs, després d’estrenar-lo la setmana passada als Habitatges de la Colla Vella i van tancar la diada amb el pilar de set amb folre, que podria pujar un pis més d’aquí a dues setmanes pel Firagost a Valls.

La Jove de Tarragona per la seva banda va encetar la diada amb un 3de9 amb folre força treballat per part de terços i folre, però que van aconseguir descarregar.

La segona ronda va ser el torn del 4de9 amb folre, però que novament es va resistir als de la camisa lila. Amb dosos col·locats, va començar a tenir uns moviments perillosos al pis de sisens i abans de jugar-se el castell, van decidir tirar abaix.

En ronda de repetició no van tornar-hi i van optar per un còmode 5de8 que ja tenen ganes de ficar-hi un pis més i tot apuntaria que fos dissabte vinent a Vilanova i la Geltrú, però a causa d’una boda, gran part de camises no podran ser-hi.

A tercera ronda, els tarragonins van baixar expectatives i van fer el 4de8. Per tancar la diada van fer el pilar de sisè, que també en poques setmanes el podríem veure sobre un folre.

Repàs casteller

El cap de setmana ha deixat dades i diades interessants per un gran grapat de colles d’arreu del territori, com és el cas de la primera catedral carregada dels Marrecs de Salt.

El 5de8 carregat d’aquest diumenge és el segon de la seva història que deixen així, ja que el primer va ser el de Sant Narcís del 2014 i des d’aleshores havien aconseguit fer-ne 15 consecutius de descarregats.

Altres estrenes destacades del cap setmana són el 4de8 amb el pilar dels Castellers de Vilafranca a la Diada de Cal Figarot, que volen ficar-hi un pis més i tornar a dominar aquesta estructura.

A la mateixa diada, els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú es van anotar el primer 3de8 del curs. Després de la diada, com ja és tradicional en aquella cita, els vilafranquins van fer una prova de 3de10 amb folre i manilles fins a sisens i els Bordegassos una de 4de8 fins a dosos. Aquests dos castells, es podrien veure la setmana vinent a la Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú.

Altres novetats destacades són el 5de7 i 7de7 dels Castellers de Castelldefels el 7de7 de la Colla Castellera Jove de Sitges o el 2de6 dels Salats de Súria aquest diumenge a la diada de primavera que es va celebrar a la població d’Altafulla, dissabte a la tarda.

Comentarios
Multimedia Diari