La Colla Vella sorprèn a Vilallonga completant el seu primer 2de8sf

Els rosats descarreguen la ‘bèstia indomable’ per primer cop a pocs dies de la Firagost i amb una gran execució, al costat d’una Jove de Tarragona que s’anota un nou doblet de nou pisos i el 9de8

29 julio 2018 22:03 | Actualizado a 01 agosto 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:


La diada de festa major de Vilallonga del Camp centrava l’atenció del diumenge casteller a la demarcació de Tarragona i, sense previ avís, s’acabava convertint en una tarda històrica per la Colla Vella dels Xiquets de Valls que descarregava per primer cop el 2de8 sense folre, la ‘bèstia indomable’. Al seu costat, la Jove de Tarragona tancava un gran cap de setmana sumant el segon 9de8 del cap de setmana i de la temporada i un nou doblet de nou pisos.

Sense fer gaire soroll i només amb les piulades que anaven descobrint a poc a poc el que es podria veure a plaça ahir al vespre, la Colla Vella encetava la seva diada amb el 3de9 amb folre. Els rosats demostraven el gran domini que tenen sobre aquesta estructura que, tot i comptar amb un folre reduït, va executar-se gairebé a la perfecció. Els vallencs tenen la intenció de pujar-lo un pis més el pròxim dimecres a la diada de la Firagost atacant el seu primer castell de 10 pisos del curs. A la segona ronda arribava la gran sorpresa de la tarda. Després de completar-lo sencer divendres a l’assaig, els d’Albert Martínez apostaven per portar el 2de8 sense folre a Vilallonga, una plaça amb menys pressió que el quilòmetre zero del món casteller i que els permetia avançar feina de cara a les pròximes setmanes.

Amb màxima expectació a plaça i amb un silenci sepulcral, els quarts del castell validaven l’intent a la primera. El castell va pujar serè, sense excessiu moviment. Amb l’entrada de l’acotxador va arribar la primera batzegada important, salvada pels terços amb aparent facilitat, tot i tractar-se d’un castell d’extrema dificultat. Després de la carregada, el castell semblava que es descontrolava per moments però els rosats van aconseguir salvar el tremolí que recorria tota l’estructura. Alegria desfermada a la pinya de la Vella, que aconseguia treure’s l’espineta acumulada amb aquest castell les darreres temporades. A la tercera ronda, els del Portal Nou van atacar el 9de8 que va descarregar-se tot i comptar amb alguns problemes al tres central. Van tancar una diada històrica amb un pilar de 7 amb folre de bona factura.

Segon 9de8 de la Colla Jove
La Colla Jove Xiquets de Tarragona rubricava un grandíssim cap de setmana obrint plaça amb el segon 9de8 de la temporada. El gamma extra va descarregar-se amb molta rapidesa i amb una execució gairebé perfecta. A la segona ronda, els liles desmuntaven el 3de9 amb folre a l’entrada de dosos, per problemes d’encaix entre el folre i els terços. A la segona, el tres va pujar molt millor i va descarregar-se amb serenor. A la tercera ronda els d’Aleix Bordas van apostar pel 4de9 amb folre, castell que van completar sense problemes tot i estar obert de mides. Els del Cós del Bou van tancar la seva diada amb un molt bon pilar de 7 amb folre que el quart de l’estructura va defensar a la perfecció. Set castells de nou, o superiors, en 24 hores.

Comentarios
Multimedia Diari