La Conca demana que es facin més cursos per prevenir incendis

Els focs vinculats a l´activitat agrària disminueixen un 80%. Els pagesos, però, reclamen més preparació

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Representants dels pagesos de la Conca de Barberà van demanar ahir al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, la realització de cursos per prevenir incendis a la comarca. «S’ha d’aprendre a utilitzar els extintors d’aigua perquè la primera intervenció és molt important», van exposar.

Així, en el context de la presentació dels resultats de la Campanya de la Sega 2015 feta a Rauric, Llorac (Conca de Barberà), van recordar que el passat mes de maig es van fer tant a Tàrrega com als Prats de Rei unes jornades de bones pràctiques per a la prevenció d’incendis durant la recol·lecció del cereal.

La Conca de Barberà, juntament amb l’Anoia, el Bages, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l’Urgell, és una de les principals comarques cerealístiques amb risc d’incendi durant la sega. És per aquest motiu que el 2011 el Departament d’Agricultura –a través de l’acció del Cos d’Agents Rurals, dels Grups especials de prevenció d’incendis forestals, les ADF, Cos de Bombers i pagesos– va posar en marxa l’operatiu de la campanya de prevenció d’incendis de la sega.

 

Un 80% menys d’incendis

«Els incendis vinculats a l’activitat agrària han disminuït en un 80% en els últims 5 anys», va destacar Ciuraneta. De fet, des d’Agricultura es remarca que enguany únicament s’han produït 3 incendis en la zona sobre la qual actua l’operatiu, que és una superfície aproximada de 250.000 hectàrees, enfront dels 24 que es van produir durant el 2014. Ciuraneta va atribuir aquestes dades a la «col·laboració entre l’administració, els pagesos i els municipis».

Tot i els bons resultats, el conseller va alertar que a causa de les altes temperatures i la disminució de la humitat, el risc d’incendi continuarà sent molt alt en moltes comarques de Catalunya fins a mitjans de la setmana vinent. «Ara més que mai és important el treball coordinat de tots els agents implicats per evitar qualsevol incidència que pugui esdevenir un incendi», va afegir.

Durant la visita, Ciuraneta va estar acompanyat per l’alcalde de Llorac, Santiago Trilla, i el director general de Medi Natural, Antoni Trasobares i va poder mantenir una trobada amb els representants locals del Cos d’Agents rurals que treballen coordinadament en aquestes tasques de prevenció.

En aquest sentit, el conseller va valorar molt positivament la feina feta pels Agents Rurals i el GEPIF i va agrair la tasca de les Agrupacions de Defensa Forestal i dels pagesos.

Comentarios
Multimedia Diari