La Conca, la vuitena comarca de Catalunya que més recicla

Durant el segon trimestre d’enguany ha augmentat la recollida selectiva, aconseguint arribar al 51,40% de residus generats, «una dada molt positiva», subratllen des del Consell Comarcal

13 septiembre 2018 10:44 | Actualizado a 13 septiembre 2018 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Conca de Barberà és la vuitena comarca de Catalunya que més recicla. I és que fa anys que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà impulsa diferents campanyes de recollida selectiva. Segons les dades facilitades per l’ens comarcal confirmen que aquest segon trimestre ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament, aconseguint arribar al 51,40%. 

«És una dada molt positiva. Tot i generar més residus per habitant, els separem més selectivament, aconseguint, així, un percentatge més alt que la resta de Catalunya», subratllen des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

2.766 tones de residus 

Aquest trimestre s’han recollit un total de 2.766 tones de residus sòlids urbans a la comarca. Cal destacar l’increment del percentatge de recuperació dels envasos en un 8,92% i de la matèria orgànica en un 3,69%.

El Consell Comarcal relaciona aquests augments amb les diferents accions dutes a terme a la comarca, tals com la recollida porta a porta d’envasos als grans productors de la comarca, la recollida en origen realitzada a les tavernes durant la Setmana Medieval de Montblanc, o el nou model de recollida mitjançant contenidors intel·ligents.

Aquests van ser implantats a Rocafort de Queralt el mes de juny, i amb unes dades molt positives segons l’ens comarcal. L’objectiu del reciclatge és preservar el medi ambient i la sostenibilitat de la comarca, i fomentar la reducció i separació de residus.

Porta a porta

L’1 d’octubre Montblanc implantarà el sistema porta a porta. Al principi serà una prova pilot i tindrà una durada de sis mesos. El servei serà obligat pels veïns de l’interior del recinte emmurallat; cada habitatge disposarà de dos cubells: un de marró de 25 litres, i un altre, també de marró però amb tapa taronja, per als multiresidus (envasos, paper i rebuig) de 30 litres. 

La recollida es realitzarà amb una periodicitat diària, segons el tipus de residu, de diumenge a divendres; per al vidre, es mantindran els contenidors iglús del sistema actual; la ruta de recollida s’iniciarà a les 10 de la nit. A finals del mes d’agost va començar la campanya per explicar a veïns i establiments el nou sistema del porta a porta.

El pressupost del servei de recollida, durant els sis mesos de la prova pilot, és de 48.000 euros, dels quals el consistori montblanquí pagarà la meitat, 24.000 euros.

Comentarios
Multimedia Diari