La Cooperativa de Cabra del Camp posa a la venda el celler obra de Cèsar Martinell

La intenció de l’Ajuntament de Cabra del Camp és comprar l’edifici, però de moment estan amb els pressupostos prorrogats i han de liquidar els del 2019.

01 febrero 2020 09:00 | Actualizado a 10 febrero 2020 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cooperativa de Cabra del Camp va tancar el passat mes de novembre la secció de crèdit i els responsables van anunciar que retornarien els diners als socis. Ara, l’entitat ha posat a la venda el seu patrimoni. Es tracta del celler, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell i que està declarat Bé Cultural d’Interès Local. Fa uns dies que havia un cartell a la porta on hi deia que està a la venda amb un telefon. Alguns veïns han mostrat el seu malestar davant la notícia a través de les xarxes socials i l’han arrencat perquè no es coneixés la notícia.

La intenció de l’Ajuntament de Cabra del Camp és comprar l’edifici, però de moment estan amb els pressupostos prorrogats i han de liquidar els del 2019.

Des de 1895 funciona la Societat Agrícola de Cabra del Camp, formada per la classe treballadora i els petits propietaris. A Cabra del Camp també hi havia el Sindicat Agrícola, que l’any 1919 va encarregar un projecte per fer el seu celler a Martinell. Sembla que aquesta va ser la segona construcció feta en el poble amb aquesta finalitat i com a resultat de les disputes entre dos grups d’usuaris. El 1929, el Sindicat va aixecar la seva seu social al costat del Celler. La institució comptava amb uns 250 associats.

Comentarios
Multimedia Diari