Más de Tarragona

La Cooperativa de Montblanc es dissol després d’una història centenària

Només s’ha pogut tornar 28.000 euros als socis, dels 114.000 € que encara quedaven pendents 

Alba Tudó-EFE

Whatsapp
Imatge d’arxiu de la cooperativa de Montblanc que s’ha dissolt definitivament. FOTO: DT

Imatge d’arxiu de la cooperativa de Montblanc que s’ha dissolt definitivament. FOTO: DT

La Cooperativa de Montblanc s’ha dissolt després d’una història centenària, i després d’una assemblea en la que no ha pogut retornar-se la totalitat del deute als socis, segons informa aquest organisme. 

La cooperativa es va fundar l’any 1916. L’Ajuntament va reaccionar ràpidament quan va detectar els problemes econòmics de la cooperativa i va comprar l’any 2011  l’edifici modernista que l’allotjava per 840.000 euros que es van destinar a reduir el deute de l’organisme agrari. 

En aquell moment molts socis van marxar, i d’altres van quedar-se. No obstant això encara ara quedaven pendents 114.000 euros, però només s’han pogut tornar 28.000 als socis. 

L’assemblea general va aprovar la dissolució definitiva de la cooperativa, molt lamentada per tractar-se d’una entitat centenària. 

L’Ajuntament de Montblanc quan va comprar l’edifici el va millorar, va instal·lar l’Agrobotiga i més tard l’oficina de turisme de la localitat. 
La seva intenció és seguir invertint per a conservar-lo. Per exemple ara el consistori vol reformar la teulada de l’edifici. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu assegura que «ens hagués agradat poder assumir la totalitat del deute, i ha estat difícil perquè han anat sortint. Ara l’Ajuntament té un repte i és invertir en aquesta joia del modernisme català»

De fet, és una notícia nostàlgica per molts socis de la cooperativa de Montblanc. El pròxim pas serà  eliminar-la del registre, acabant amb una entitat d’una història centenària i que involucrava a molts veïns.

L’edifici del Sindicat de Vinicultors i Caixa Rural Agrària de Montblanc el va projectar l’arquitecte Cèsar Martinell. La cooperativa es va constituir el 1916 i des del 2011 l’edifici era propietat municipal. De fet, la Cooperativa de Montblanc va ser important per l’economia del territori després de la crisi de la fil·loxera.

Temas

Comentarios

Lea También