La Cooperativa de Montblanc es dissol després d’una història centenària

Només s’ha pogut tornar 28.000 euros als socis, dels 114.000 € que encara quedaven pendents 

07 mayo 2019 12:49 | Actualizado a 07 mayo 2019 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cooperativa de Montblanc s’ha dissolt després d’una història centenària, i després d’una assemblea en la que no ha pogut retornar-se la totalitat del deute als socis, segons informa aquest organisme. 

La cooperativa es va fundar l’any 1916. L’Ajuntament va reaccionar ràpidament quan va detectar els problemes econòmics de la cooperativa i va comprar l’any 2011  l’edifici modernista que l’allotjava per 840.000 euros que es van destinar a reduir el deute de l’organisme agrari. 

En aquell moment molts socis van marxar, i d’altres van quedar-se. No obstant això encara ara quedaven pendents 114.000 euros, però només s’han pogut tornar 28.000 als socis. 

L’assemblea general va aprovar la dissolució definitiva de la cooperativa, molt lamentada per tractar-se d’una entitat centenària. 

L’Ajuntament de Montblanc quan va comprar l’edifici el va millorar, va instal·lar l’Agrobotiga i més tard l’oficina de turisme de la localitat. 
La seva intenció és seguir invertint per a conservar-lo. Per exemple ara el consistori vol reformar la teulada de l’edifici. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu assegura que «ens hagués agradat poder assumir la totalitat del deute, i ha estat difícil perquè han anat sortint. Ara l’Ajuntament té un repte i és invertir en aquesta joia del modernisme català»

De fet, és una notícia nostàlgica per molts socis de la cooperativa de Montblanc. El pròxim pas serà  eliminar-la del registre, acabant amb una entitat d’una història centenària i que involucrava a molts veïns.

L’edifici del Sindicat de Vinicultors i Caixa Rural Agrària de Montblanc el va projectar l’arquitecte Cèsar Martinell. La cooperativa es va constituir el 1916 i des del 2011 l’edifici era propietat municipal. De fet, la Cooperativa de Montblanc va ser important per l’economia del territori després de la crisi de la fil·loxera.

Comentarios
Multimedia Diari