Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Costa Daurada preveu una ocupació del 65% per Nadal i del 85% per Cap d'Any

Famílies i grups, bàsicament de procedència nacional i francesa, són els principals visitants per aquestes dates.

ACN

Whatsapp
El pessebre d'arena de la Pineda és un dels atractius turístics d'aquestes dates a la Costa Daurada. Foto: Alba Mariné

El pessebre d'arena de la Pineda és un dels atractius turístics d'aquestes dates a la Costa Daurada. Foto: Alba Mariné

La previsió d'ocupació a la Costa Daurada durant aquestes festes serà aproximadament del 65% per Nadal i del 85% per Cap d'Any.

La bona temperatura, les propostes que fan els allotjaments amb sopars i dinars de gala i l'oferta nadalenca de PortAventura World, són els principals atractius que ofereix el territori, que per aquestes dates principalment visiten famílies i grups, sobretot de procedència nacional i francesa.

Nits com la del 31 de desembre, l'ocupació en alguns hotels arribarà a fer el ple. També a l'Ebre es preveu tornar a registrar un ple pràcticament total l'últim cap de setmana d'aquest 2017, en contrast amb la fluixa ocupació de Nadal i Reis.

El sector turístic preveu que "l'ocupació mitjana, des del 24 de desembre fins al dia de Reis, als municipis de la Costa Daurada central com són Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda, sigui aproximadament del 75%", ha declarat el president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol.

Farriol ha afegit que "bàsicament ens visiten famílies i grups d'amics de proximitat, sobretot d'origen nacional i francès, que aprofiten aquests dies de festa amb temperatures suaus per descobrir PortAventura World i gaudir de les diferents propostes que s'ofereixen en molts establiments, com poden ser sopars i dinars de gala per a grups".

Les dates en què l'ocupació turística és més alta són, com cada any, la nit del dia 31, seguida dels dies 24 i 25 de desembre. L'ocupació baixa del 2 de gener fins al dia de Reis, ja que, tradicionalment, les famílies amb nens petits prefereixen passar-los a la ciutat on habitualment resideixen. 

Pel que fa als hotels, en seran una vintena els que obriran les seves portes, amb unes 14.000 places de les 52.604 totals que tenen els establiments de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Segons Farriol, "el 24 i el 31 de desembre seran els més favorables pel que fa a l'ocupació, podent arribar a xifres força altes, del 85% i, fins i tot, arribar al ple per Cap d'Any".

La nit de Cap d'Any són molts els grups d'amics que fan estances en hotels per celebrar-ho amb un sopar de gala i una copa de cava i ball. Molts d'aquests grups són habituals i vénen any rere any. Durant la resta de dies la previsió és "d'una ocupació mitjana del 65%". Alguns hotels apunten que encara hi ha possibilitats que entrin reserves de darrera hora. 

Fent referència al sector del càmping, durant aquestes dates n'hi haurà 10 d'oberts -4 de costa i 6 de muntanya- amb un total de 6.159 places. Segons Farriol, "grups d'amics, parelles i famílies de proximitat són els clients habituals per aquestes dates als càmpings", on alguns allotjaments ofereixen activitats i tallers per als més petits.

Pel que fa a les ocupacions, "per Cap d'Any, en càmpings de muntanya s'arribarà al 90%, bàsicament en bungalou, més resguardats de les temperatures hivernals; a la costa, l'ocupació serà inferior", ha dit Farriol. Pel que fa als dies de Nadal, l'ocupació esperada serà "més residual, un fet habitual en tractar-se d'una festivitat més familiar". 

Finalment, la previsió d'ocupació pel sector dels apartaments és del 75%, aproximadament, segons ha apuntat el president de FEHT.

A l'Ebre, fluix per Nadal i Reis, i pràcticament ple per Cap d'Any

Els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre tornaran a registrar un ple pràcticament total l'últim cap de setmana d'aquest 2017, amb motiu de la celebració de l'Any Nou.

Segons el portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, l'ocupació prevista se situa al voltant del 98%, un "ple absolt per tot".

Malgrat aquestes perspectives, els propietaris de cases rurals consideren que el calendari, en aquesta ocasió, no ha estat tan benèvol com en anys anteriors. "Al tractar-se d'un cap de setmana poden ser dos dies o dos nits, quan altres anys hem tingut fins a tres i quatre nits", ha apuntat. Segons Bel, aquesta circumstància no compensa que, en aquesta ocasió, la demanda hagi estat superior a la d'altres ocasions.

Per contra, durant el cap de setmana previ de Nadal, les previsions d'ocupació són molt més contingudes. Bel xifra l'ocupació per aquests dies en un 20%.

"No ha funcionat massa i només les cases grans. L'allotjament petit ja no s'omple per lògica: són grups i famílies grans", ha precisat. Encara més magres són les expectatives per al cap de setmana de Reis, el primer de gener. "Serà com un normal d'hivern, fluix, al voltant del 10% d'ocupació", ha tancat.

A diferència del que va succeir, per exemple, el passat pont llarg de primers de desembre, quan la diferència d'ubicació al delta de l'Ebre o a l'interior va influir notablement en la demanda, durant aquestes setmanes, ja en ple hivern, aquesta dualitat ja no serà tan pronunciada.

Temas

Comentarios

Lea También