La Covid-19 redueix a quasi la meitat els accidents mortals a la demarcació

En els sis primers mesos han perdut la vida 15 persones, front les 28 de l’any passat, o les 35 de fa deu anys

02 agosto 2020 17:00 | Actualizado a 02 agosto 2020 17:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’estat d’alarma i el posterior confinament ha fet baixar a quasi la meitat –concretament un 46,4 per cent– en nombre d’accidents mortals a la demarcació de Tarragona en el primer semecre d’enguany. D’aquesta manera, les comarques tarraconines és on el descens ha estat més gran de tot Catalunya. El primer dia del segon semestre ja començava amb un mort a la carretera, concretament un motorista a Sant Jaume dels Domenys.

Des de l’1 de gener fins al 31 de juliol d’aquest any, 62 persones han mort en 54 accidents mortals a les carreteres catalanes. Això suposa un descens d’un 38,6% en el nombre de víctimes mortals respecte el mateix període de l’any passat, en el qual van perdre la vida 101 persones. Pel que fa a la xifra d’accidents mortals, hi ha hagut un descens del 43,2% respecte el 2019. A la demarcació de Tarragona han perdut la vida 15 persones, fonrt a les 28 del primer semestre del 2019.

Durant aquest mes de juliol s’ha anat recuperant progressivament la mobilitat, tot i que sempre per sota del flux de trànsit anterior a la pandèmia . Malgrat que es registra menys circulació, el mes de juliol ha sumat 15 víctimes mortals a les carreteres i ha esdevingut el mes amb major mortalitat aquest 2020. Tot i així, hi ha hagut un 21,1% menys de víctimes mortals que el juliol de l’any passat.

Un dels accidents amb moto va tenir lloc el dia 3 de juliol a l’autopista AP-7 a Ulldecona. La víctima és un home de 46 anys i veí de Lleida. La seva moto va xocar amb un camió, que no va parar després de la col·lisió.

Per una altra part, el jove de 19 anys, A.P.A, veí de Llorenç del Penedès, que estava en estat crític després de tenir un accident amb la seva motocicleta la tarda de dissabte al terme municipal de Sant Jaume dels Domenys, va morir ahir al matí al centre hospitalari.

L’accident va passar minuts després de les quatre de la tarda en el punt quilomètric 2 de la carretera local TP-2442, que va de Sant Jaume al Pla de Manlleu. En el xoc es van veure implicats un turisme Seat Altea i un Kymco 125 -conduït per la víctima-.

Quan van arribar el serveis d’emergència van haver de reanimar el motorista. Va ser evacuat en helicòpter en estat crític però estable a l’Hospital de Bellvitge.

El conductor del turisme va resultar ferit menys greu i va ser evacuat a l’Hospital del Vendrell. Al lloc de l’accident van acudir dues dotacions de bombers del parc del Vendrell, quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del SEM i l’helicòpter medicalitzat.

Comentarios
Multimedia Diari