'La Crida' dóna el tret de sortida a Santa Tecla

L'acte que marca l'inici de les festes de Santa Tecla va estar protagonitzat pel Perpetuador d´enguany, Antoni Mas, que va donar forma a un dels elements més simbòlics de la ciutat: l'Àliga de Tarragona.

19 mayo 2017 21:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els tarragonins tenen ganes de Santa Tecla. I ahir es va notar durant l’acte que dóna el tret de sortida als deu dies de festa, la Crida. Enguany, el protagonista va ser el creador de l’Àliga de Tarragona, l’Antoni Mas, també conegut com el ferrer de Vila-seca. Va rebre el títol de Perpetuador perquè fa 30 anys que va donar forma a un dels símbols més tarragonins: l’Àliga.

La plaça de la Font, centre neuràlgic de la festa, estava plena de gom a gom. A pocs metres de distància, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, els Ministrers Municipals de Tarragona marcaven l’inici de l’acte interpretant la Marxa d’entrada. Només els més privilegiats i puntuals van ser testimonis directes de l’homenatge que van rebre els 44 Teclers d’Honor. No hi caben tots els tarragonins en aquella sala d’escassos metres quadrats. La calor era immesurable a la sala, però les postals dels Nanos Nous que repartien els membres de l’entitat funcionaven de ventall contrarestant l’alt nivell de xafogor.

Els 44 homenatjats van ser persones que participen activament, des de fa com a mínim 25 anys i de manera ininterrompuda, a les festes de la ciutat. Les entitats són les encarregades de nomenar els seus Teclers d’Honor. Enguany, una de les guardonades va ser la primera dona castellera de la ciutat, la Cuca Ferrer. Fa 41 anys que forma part dels Xiquets de Tarragona i, per fi, ahir va rebre el títol de Teclera d’Honor. Una emoció descontrolada regnava en el seu interior. Ella, juntament amb la resta de Teclers, no podien evitar les llàgrimes als ulls. Ino era per a menys: la ciutat i en concret, la festa, els dóna les gràcies. Els representants del consistori tarragoní van entregar als homenatjats, com a obsequi, un quadre amb el cartell de les festes de Santa Tecla, de l’any 1990, ara fa 25 anys.

Les quatre colles de la ciutat també van voler participar en l’acte protagonitzant un dels moments més emotius de la tarda: van aixecar quatre pilars dedicats als seus Teclers d’Honor. Per altra banda, i de manera gairebé simultània, a l’entrada de l’ajuntament hi havia una altra sorpresa. En aquest cas els protagonistes van ser els quatre Teclers d’Honor nomenats per la Colla de Diables Voramar del Serrallo. Els membres de l’entitat van formar un passadís per rebre els premiats mentre onejaven la bandera de l’entitat. Els seus timbals retronaven a l’interior de l’edifici, aconseguint posar la pell de gallina a tots els presents.

Tres minuts de soroll. Això és el que va durar la tronada que va donar l’inici a deu intensos dies de festa. A continuació, la regidora Begoña Floria va pronunciar la frase més esperada per tots: «Visca Santa Tecla!».

Sorpresa ‘aliguera’

El Perpetuador de les festes d’enguany, el ferrer de Vila-seca Antoni Mas, no s’esperava gens la sorpresa final. L’Àliga de la ciutat, acompanyada pels seus inseparables aliguers va entrar al vestíbul de l’ajuntament per tal de rebre i saludar el Perpetuador. Aquells que encara quedaven a la plaça van poder agrair a Antoni Mas, en forma d’aplaudiments, tot allò que l’Àliga ha donat als tarragonins.

Comentarios
Multimedia Diari