La Cursa Solidària dels Pallaresos recapta 1.000 ==euro== pel càncer infantil

Un centenar de persones, entre infants, jovesi adults, van participar ahir a la segona edició d´aquesta iniciativa liderada per dos nens de12 anys, els germans Josep i Adrià Calvet

19 mayo 2017 18:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un matí d’esport i família és el que es va viure ahir al matí als Pallaresos amb la segona edició de la cursa infantil organitzada pels germans Adrià i Josep Calvet, de 12 anys. Un centenar de persones van participar en aquest esdeveniment de caire solidari a favor de la investigació del càncer infantil, on, mai més ben dit, la finalitat no era guanyar, sinó participar.

En total es van recaptar 1.000 euros, superant els 700 de l’edició passada. Els diners es van aconseguir a través de les inscripcions, que tenien un preu de 5 euros per infant i de 10 per adult, la venda de polseres de l’Hospital Sant Joan de Déu –l’encarregat de gestionar la quantitat recollida– i la fila zero, creada per a aquells que volien contribuir econòmicament a la causa, però no participar directament.

«Hem arribat a la quantitat econòmica que esperàvem, així que la valoració no pot ser millor», explicava ahir el pare dels dos nens, Josep Calvet, que també destacava la implicació dels diversos agents, des del suport de l’Ajuntament dels Pallaresos, a la regidor d’Esports i les empreses privades col·laboradores. Ara, els diners es faran arribar a l’àrea d’investigació oncològica de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Les curses van començar a les deu del matí amb el Camp Municipal d’Esports Els Pallaresos com a centre neuràlgic de la festa. Primerament va ser el torn de les categories infantils, compreses entre els 4 i 12 anys, amb recorreguts que variaven entre els 150 metres de distància i 1 quilòmetre 200 metres, segons el nivell.

Per finalitzar, a les 10.45 h es va donar el tret de sortida a l’Open de 5 quilòmetres per a majors de 12 anys que transcorria per pista forestal, en direcció al Pont del Diable. Aquesta era la primera vegada que la Cursa Infantil Solidària dels Pallaresos incloïa un recorregut per a adults, novetat que es va incorporar després que l’any passat molts pares i mares de nens i nenes participants demanessin poder contribuir a la causa.

Segons Josep Calvet, «era necessari que els pares i mares donessin exemple als seus fills amb la seva implicació directa a la cursa», i afegia: «És una manera de reforçar el valor de la solidaritat». En la categoria femenina, l’Open de 5 quilòmetres va ser guanyada per Elena Uris, mentre que en la masculina, Enric Caballé és qui va quedar en primera posició.

Els nens i nenes organitzen

La idea de realitzar aquesta cursa va sorgir dels germans Adrià i Josep Calcet quan tenien 10 anys després d’haver vist des de ben petits com els seus pares estaven al capdavant de diverses competicions.

Però ells dos no únicament van gestar la idea, sinó que des del primer moment es van posar al capdavant del projecte posant-se en contacte amb l’Ajuntament dels Pallaresos, coorganitzador de l’esdeveniment, i diverses empreses per aconseguir el material necessari, des dels jerseis als avituallaments.

En aquesta línia, ahir també portaven la veu cantant anant amunt i avall perquè tot sortís tal com estava previst. Així, les tasques d’orientació dels participants i la coordinació de la part logística va anar a càrrec dels dos germans amb l’ajuda d’amics de la seva escola, La Salle, i de l’equip de futbol del Sant Pere i Sant Pau, tot sota l’ajuda de pares i mares, que hi van contribuir activament.

Comentarios
Multimedia Diari