La DO Penedès vol potenciar-se als carrers de tot Catalunya

Ha iniciat una campanya de promoció en un moment en què també impulsa la subdivisió de la denominació en set subzones per mostrar la varietat de les formes de fer i paisatges

19 mayo 2017 22:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins al 28 de juny la Denominació d’Origen Penedès impulsa una nova edició de la campanya promocional Viu l’Experiència Penedès! que porta els vins de la DO a 80 botigues especialitzades de Catalunya, principalment de Barcelona.

La campanya vol impulsar els vins de la DO entre els consumidors finals. El client que acumuli 2 collarins de l’ampolla DO Penedès, obtindrà una butlleta per optar a diferents premis. El premiat obtindrà directament una ampolla DO Penedès o un llevataps que serà entregat per la botiga.

La iniciativa s’emmarca en la promoció de la DO després d’un any en què les vendes del Penedès són les que més s’han incrementat entre els consumidors finals a Catalunya. En aquest sentit es pretén arribar a peu dels carrers de les diferents ciutats de Catalunya.

 

Espai Penedès

La DO també va obrir a Barcelona l’anomenat Espai Penedès on ofereixen vins de la DO i promociona rutes per les comarques penedesenques com un atractiu d’enoturisme a prop de la capital catalana, d’on rep gran part dels seus visitants.

 

700 professionals

En la mateixa línia 43 cellers de la DO, van presentar més de 300 referències a més de 700 professionals tant de restauració, botiga especialitzada, sommelieria a les Drassanes de Barcelona. El cicle de presentacions va començar a l’abril a Viladecavalls i després va visitar Girona, Reus, Madrid i finalitzarà a Mallorca.

La DO ha iniciat una campanya de promoció en un moment en què també ha apostat per establir set subzones dins de la denominació. Seguint el criteri que ja es fa a França dins del Penedès hi ha una varietat de climes, terres i paisatges que transmeten unes peculiaritats segons les zones.

DO Penedès ja va aprovar un mapa de subzones que recullen fins i tot sistemes de treball característics de cadascuna les àrees.

Aquesta subdivisió per personalitzar els vins del Penedès ha coincidit amb la renúncia de molts cellers a embotellar sota la DO cava i passar a crear un espumós característic de la zona, amb varietats exclusivament penedesenques i uns criteris de vinificació propis davant la uniformització que representa la marca cava. Però no vol renunciar a una varietat pròpia com el xarel·lo i ja va impulsar vins monovarietals amb aquesta.

Comentarios
Multimedia Diari