La Diada del Pati de Valls deixa un regust agredolç a les colles participants

La Colla Joves dels Xiquets de Valls no va poder completar el castell de nou pisos però es va anotar un altre pilar de 7 amb folre i el 3de8 amb el pilar. La dada negativa a la diada va ser l’intent del 3de8 dels Moixiganguers d’Igualada

16 junio 2019 08:27 | Actualizado a 16 junio 2019 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diada del Pati o la Diada del Local de la Colla Joves Xiquets de Valls no va sortir aquest dissabte com esperaven les colles. En el món dels castells ja se sap que pot passar de tot i per molt que als assaigs previs les proves hagin anat bé, el factor de la plaça pot jugar males passades. A més a més, cal sumar-hi el factor de durada de la diada que desgasta a les castelleres. 

La Joves tenia intenció de completar els primers castells de nou del curs a casa seva i a una setmana justa de la Festa Major de Valls, la primera gran cita del món casteller enguany. 

Van obrir la diada amb el 3de9 amb folre que van haver de desmuntar i això ja va causar certs nervis a la colla. Van tornar-hi en ronda de repetició amb el tres folrat però just en el moment de l’aleta el pis de sisens i quints no van poder defensar el castell i finalment va cedir. 

Tot i que en un primer moment la colla el va donar com a intent, finalment van donar-lo com a carregat, això si sense certa polèmica, ja que una de les quintes tenia un peu ja fora al moment de l’aleta i l’enxaneta no té els dos peus col·locats. Tot i això, com sempre es respecta la decisió de la colla. 

La resta de la diada per la Joves va ser més plàcida amb el 2de8 amb folre i el 3de8 amb el pilar descarregat, no obstant van haver d’aparcar el 4de9 amb folre que volien dur després de les bones sensacions amb el castell a l’assaig de divendres. Van tancar la diada amb el segon pilar de 7 amb folre del curs i si tot anés bé, no descarten pujar-lo un pis més per Sant Joan. 

Qui no va tenir una diada gaire fàcil van ser els Moixiganguers d’Igualada. Els de la camisa lila van obrir la diada amb un solvent 4de8, però van ensopegar a segona ronda amb el 3de8. Aquest castell el van carregar ara fa dues setmanes a Sant Quintí de Mediona i aquest dissabte va cedir abans de fer l’aleta. Cop dur als igualadins, que van haver d’acabar la diada amb castells de set amb el 3de7 i el 4de7 amb el pilar. 

Els del Vendrell van arribar a la diada amb baixes importants que els va obligar a renunciar als castells de vuit pisos. Van obrir la diada amb el 3de7 i volien seguir amb el 2de7, però les baixes a estructura els va obligar a fer el 4de7 amb el pilar i el 4de7. 

Els barcelonins arribaven també tocats a la diada després de l’intent del 4de9 amb folre de la setmana passada. Els de la camisa vermella van fer una diada plàcida amb el 3de8 com a castell més destacat i van completar l’actuació amb el 2de7 i el 7de7.

Les altres diades
Aquest dissabte a Vinyols i els Arcs els Xiquets de Cambrils van fer un pas més aquesta temporada, portant el segon 3de7 del curs. Van acompanyar-lo del 4de6 i el 3de6 amb el pilar. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van fer una diada de rodatge 3de7 amb el pilar, el 4de7 i el 4de7 amb el pilar, acabant amb el vano de 5, deixant el pilar de 6 a banda. 

A Reus, la colla local va actuar en motiu de la recreació del Mercadal a l’antiga, amb la peculiaritat de fer-ho amb camises d’assaig. Van fer-hi el 2de7, el 5de7 i el 3de8. En finalitzar van realitzar proves del 5de8 i el 3de9 amb folre, castells objectius cara Sant Pere.

Estrenes liles a Montjuïc
Aquest dissabte a Montjuïc, la Colla Jove de Tarragona va estrenar-se en els nou pisos amb el 3de9 amb folre i van acompanyar-ho també amb l’estrena del 4de8 amb el pilar.

Comentarios
Multimedia Diari