La Diputació adapta el conveni amb els consells comarcals per poder-los avançar ajuts socials

L'estat d'alerta va impedir que tots els ens comarcals poguessin signar l'acord, però igualment podran sol·licitar recursos destinats a aquest àmbit, per import de 819.308 €

16 abril 2020 15:40 | Actualizado a 16 abril 2020 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pla de xoc de la Diputació de Tarragona per mitigar les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica causada pel coronavirus inclou una nova mesura.

Es tracta de l'adaptació del conveni per a 2020-2023 amb els consells comarcals per tal que aquests puguin sol·licitar de manera immediata ajuts socials per fer front a la pandèmia del coronavirus.

L'import dedicat a aquest àmbit és de 819.308,70€ com a mínim, corresponents al 20% del total del Programa d'assistències i serveis, un percentatge que segons estableix el conveni quadriennal ha d'anar destinat a actuacions de caire social.

El Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, 2020-2023, va ser aprovat per la institució en el ple del passat 28 de febrer, i es preveia signar conjuntament amb els deu ens comarcals al mes de març.

L'estat d'alerta, però, va impedir-ne la signatura i també la posterior presentació dels Plans d'Acció i Cooperació Comarcal per part dels respectius consells, amb la planificació de les accions per als propers quatre anys i les assistències i serveis concrets per al 2020. Malgrat aquest contratemps, l'adaptació del conveni, mitjançant una addenda, permetrà fer igualment aquest avançament de recursos per a l'àmbit social.

Aquesta solució urgent i excepcional facilitarà la tresoreria als deu consells comarcals de la demarcació per tal que puguin fer front de manera adequada a les despeses assistencials derivades de l'emergència sanitària. Els consells ja poden tramitar el lliurament previ d'aquest 20% del total del Programa d'assistències i serveis a través de la seu electrònica de la Diputació de Tarragona.

Pel que fa al 80% restant els consells comarcals el rebran al llarg d'aquest any. En total, el Conveni per a la Coordinació, Cooperació i Col·laboració entre la Diputació i els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, 2020-2023 representarà una inversió total de 4.096.543,50€ per a aquests ens comarcals.

Trobada telemàtica amb les presidències dels consells

Aquest compromís de la Diputació de Tarragona amb els consells comarcals s'ha refermat en la trobada que, aquest dijous, la presidenta Noemí Llauradó ha mantingut amb els presidents i presidentes dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

La presidenta de la institució supramunicipal els ha transmès el seu suport en diferents àmbits, especialment el social, per tal que els municipis puguin afrontar les despeses extraordinàries que estan assumint a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

Aquesta és la primera d'una sèrie de reunions virtuals que Llauradó mantindrà periòdicament amb els ens comarcals per tal de continuar atenent les seves necessitats.

Comentarios
Multimedia Diari