La Diputació augmenta en 30 milions les ajudes a cultura, habitatge i acció social

El ple de la institució aprova avui una modificació de crèdit per impulsar inversions i adaptar-se «a les noves necessitats del món local»

25 marzo 2021 18:20 | Actualizado a 25 marzo 2021 18:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona aprovarà, durant la sessió ordinària prevista per avui, una modificació de crèdit de 29,8 milions d’euros que servirà per dotar de pressupost diversos ajuts dirigits al món local i a les entitats, en àmbits estratègics com la sostenibilitat, la cultura, l’habitatge o l’acció social. L’objectiu d’aquestes inversions és adaptar-se a les noves necessitats i facilitar la tramitació per part dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Part de les inversions són noves, i d’altres ja van ser previstes i anunciades en els pressupostos per a aquest any 2021, per bé que es reordenen per adaptar-se millor al context actual.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó (ERC), i el vicepresident primer i diputat delegat d’Hisenda, Quim Nin (Junts), van destacar ahir que aquestes inversions «representen un nou pas en el pla de la Diputació de Tarragona per a la represa econòmica i social en temps de Covid». «Un cop més, actuem com a motor econòmic i social, augmentant les oportunitats de les persones del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès i col·laborant en la reactivació econòmica en el context de la pandèmia de la Covid-19», va assenyalar ahir la presidenta de la Diputació.

En la mateixa línia, el vicepresident primer es va referir a una modificació de crèdit que facilita «la reconstrucció social, la reactivació econòmica i la recuperació territorial», mitjançant una injecció de recursos en múltiples àmbits d’activitat i arreu del territori.

2 milions per fibra òptica

La inversió en habitatges municipals iniciada l’any passat s’incrementa, i aquest any 2021 serà de 300.000€. D’aquests, 50.000€ corresponen a un programa nou que impulsa l’elaboració, redacció i revisió de Plans Locals d’Habitatge i l’elaboració de Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge. Aquests ajuts tenen per objectiu impulsar el desenvolupament de polítiques socials d’habitatge i revertir el despoblament a l’entorn rural.

També hi haurà una nova convocatòria dels ajuts per a empreses culturals i professionals autònoms, per fomentar la producció en el sector cultural. Es dota amb un total de 950.000€ (900.000€ de la modificació de crèdit). La modificació de crèdit inclou també una partida amb una dotació de 5 M€ a préstec per a la realització d’obres de millora en diferents punts de la xarxa viària de la Diputació a la demarcació, així com 2M€ destinats a la canalització de fibra òptica. També s’avalarà el Conveni de col·laboració per a la promoció turística de l’Aeroport de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari