La Diputació celebra un ple extraordinari per garantir un futur viable a la Savinosa

01 febrero 2019 17:19 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte d'intervenció global a l'antic preventori de la Savinosa dona un nou pas endavant. La Diputació de Tarragona, propietària de l'immoble qualificat com a bé patrimonial, donarà la propera setmana conformitat al document de proposta de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona elaborat per l'equip d'arquitectes Fuses-Vidares, Mansilla i JPAM.

En aquest sentit, aquest divendres la Comissió de Serveis Generals, Contractació i Expropiacions de la Diputació ha aprovat el projecte sense cap vot en contra. En els propers dies, l’acord es ratificarà en un ple extraordinari de la institució. A partir d’aquest moment, l'Ajuntament de Tarragona valorarà la proposta de tramitar aquesta modificació del POUM, permetent així definir els usos d'aquest espai i obrint la porta a iniciatives concretes pel que fa a la implantació de noves activitats que generin un impuls econòmic per a la ciutat.

El document, redactat per l'equip tècnic guanyador del concurs d'idees que es va convocar fruit del conveni entre la Diputació, l'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya – demarcació de Tarragona, conté les determinacions necessàries per a la transformació urbanística de la finca, pas imprescindible per a la recuperació de l’espai.

La versatilitat, la funcionalitat i la preservació dels valors ambientals són els criteris que caracteritzen el projecte. La proposta està orientada a fer compatible l’ús públic amb el respecte i sensibilitat cap als valors paisatgístics i naturals de la Savinosa.

Es plantegen, entre d’altres, la creació d’un passeig litoral accessible per a la ciutadania entre les dues platges -Arrabassada i Savinosa-, així com l’accés a d’altres espais de valor ecològic, com la zona arbrada pròxima a la platja de l’Arrabassada o la zona on hi creixen les característiques savines que donen nom al recinte.

Pel que fa a les edificacions, l’equip redactor proposa una solució arquitectònica amb peces edificades de planta baixa que s’incorporin a la construcció ja existent, que respecta el perfil dels actuals edificis i alhora admet una transformació en espais més aptes per als requisits funcionals futurs.

 

Comentarios
Multimedia Diari