Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Diputació celebra un ple extraordinari per garantir un futur viable a la Savinosa

Diari de Tarragona

Whatsapp
La Savinosa està en desús des de l'any 1972. FOTO: Àngel Juanpere

La Savinosa està en desús des de l'any 1972. FOTO: Àngel Juanpere

El projecte d'intervenció global a l'antic preventori de la Savinosa dona un nou pas endavant. La Diputació de Tarragona, propietària de l'immoble qualificat com a bé patrimonial, donarà la propera setmana conformitat al document de proposta de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona elaborat per l'equip d'arquitectes Fuses-Vidares, Mansilla i JPAM.

En aquest sentit, aquest divendres la Comissió de Serveis Generals, Contractació i Expropiacions de la Diputació ha aprovat el projecte sense cap vot en contra. En els propers dies, l’acord es ratificarà en un ple extraordinari de la institució. A partir d’aquest moment, l'Ajuntament de Tarragona valorarà la proposta de tramitar aquesta modificació del POUM, permetent així definir els usos d'aquest espai i obrint la porta a iniciatives concretes pel que fa a la implantació de noves activitats que generin un impuls econòmic per a la ciutat.

El document, redactat per l'equip tècnic guanyador del concurs d'idees que es va convocar fruit del conveni entre la Diputació, l'Ajuntament de Tarragona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya – demarcació de Tarragona, conté les determinacions necessàries per a la transformació urbanística de la finca, pas imprescindible per a la recuperació de l’espai.

La versatilitat, la funcionalitat i la preservació dels valors ambientals són els criteris que caracteritzen el projecte. La proposta està orientada a fer compatible l’ús públic amb el respecte i sensibilitat cap als valors paisatgístics i naturals de la Savinosa.

Es plantegen, entre d’altres, la creació d’un passeig litoral accessible per a la ciutadania entre les dues platges -Arrabassada i Savinosa-, així com l’accés a d’altres espais de valor ecològic, com la zona arbrada pròxima a la platja de l’Arrabassada o la zona on hi creixen les característiques savines que donen nom al recinte.

Pel que fa a les edificacions, l’equip redactor proposa una solució arquitectònica amb peces edificades de planta baixa que s’incorporin a la construcció ja existent, que respecta el perfil dels actuals edificis i alhora admet una transformació en espais més aptes per als requisits funcionals futurs.

Temas

Comentarios

Lea También