La Diputació concedeix 6.000 euros per les obres de l'ermita de Sant Josep de Montblanc

La millora d'aquest espai s'emmarca en el projecte d'ordenació dels usos públics i de difusió dels valors naturals de Montblanc. L'objectiu és la conservació del patrimoni

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc durà a terme la segona fase de les obres de millora de l’ermita de Sant Josep a través d’una subvenció de 6.000 euros que la Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament dins la convocatòria 2013 per a inversions en equipaments municipals d’interès ciutadà.

Les obres s’emmarquen en el projecte d’ordenació dels usos públics i de difusió dels valors naturals a l’espai natural de Montblanc. El pla va ser aprovat a mitjan octubre del 2013 per l’Ajuntament de la vila a través de la Regidoria d’Esports. El cost de les actuacions van ser valorades en 39.737 euros amb Geosilva com a empresa executora i amb un finançament del 50% per part del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.

Fins ara s’han senyalitzat tres rutes pel municipi, uns itineraris dissenyats amb la col·laboració del Club Atlètic Montblanc, el Club Excursionista Montblanc i el BTT Montblanc. D’altra banda, també s’han instal·lat punts informatius als nuclis de Lilla i Prenafeta.

Pel que fa l’ermita de Sant Josep, l’any passat s’hi va instal·lar un plafó que conté un plànol del municipi amb els itineraris existents, ressaltant aquells més adequats i habilitats a l’ús públic.

Durant el novembre de 2013 també s’hi van instal·lar tanques de protecció de fusta amb doble travesser per evitar caigudes en els llocs de més desnivell.

Aquesta obra, pressupostada en 6.000 euros, ja va comptar amb el finançament de la Diputació de Tarragona, que va aportar un 70%, mentre que la resta va anar a càrrec de la Regidoria de Medi Ambient del consistori.

Ara, amb aquesta nova aportació de la Diputació, Montblanc podrà continuar amb les obres de millora d’aquest espai molt proper a la Vila Ducal i que compta amb diferents àrees: l’ermita, una aula de natura i una zona d’acampada.

Els objectius d’aquestes accions són la difusió dels valors naturals de l’entorn, la protecció i la conservació del patrimoni cultural i natural i l’atracció de visitants. «L’entorn de l’ermita de Sant Josep juga un paper primordial com a espai de lleure», es remarca des del consistori.

Comentarios
Multimedia Diari