La Diputació de Tarragona destinarà 100.000 euros a l'acollida de refugiats

En una primera fase, les famílies rebran acollida als deu municipis amb més habitants de la demarcació

19 mayo 2017 21:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Diputació de Tarragona ha començat a preparar el protocol que ha de permetre que municipis de la demarcació acullin part dels 5.000 refugiats que arribaran a Catalunya properament. El president, Josep Poblet, proposarà al ple de la institució destinar 100.000 euros per iniciar l'acolliment de les famílies. El pla que prepara l'ens supramunicipal, i que es preveu que estigui enllestit en les properes setmanes, també preveu que siguin els deu municipis amb més habitants de la demarcació els que acullin aquestes famílies que fugen de la guerra. Si fos necessari, en una fase posterior, s'ampliaria el nombre de municipis, segons ha indicat aquest la institució en un comunicat aquest dimarts.

La Diputació ha adoptat aquestes mesures arran de la Cimera per a l'acolliment Temporal de Refugiats que es va celebrar aquest dilluns al Palau de la Generalitat, durant la qual entitats i institucions del país (entre elles, les quatre diputacions catalanes) van consensuar una resposta conjunta des de Catalunya a l'èxode de ciutadans procedents de Síria i d'altres països que fugen de la guerra.

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha valorat de forma molt positiva la trobada, i ha assegurat que se'n va endur una "molt bona impressió" per la capacitat de consens i el perfil executiu d'aquesta. En aquest sentit, el president ha explicat que proposarà al ple destinar 100.000 euros per iniciar l'acolliment i que preveu crear una partida extraordinària en el pressupost de 2016 per tal de continuar donant suport als municipis acollidors.

Comentarios
Multimedia Diari