La Diputació suma esforços per tirar endavant el Museu Casteller

L'entitat aportarà 1.225.000 euros a través d'un acord signat amb l'Ajuntament de Valls. Aquests diners s'afegeixen als 400.000 concedits per la redacció de l'avantprojecte

19 mayo 2017 23:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Diputació de Tarragona aportarà 1.225.000 euros per a la construcció del futur Museu Casteller de Catalunya, un equipament que se situarà al Barri Antic de Valls, entre la plaça del Blat i la de l’Oli. Aquesta quantitat se suma als 400.000 euros que l’ens interprovincial ja va concedir l’any 2009 per als treballs de redacció dels avantprojectes inicials. En total haurà aportat 1.625.000 euros.

El conveni que permetrà aquesta col·laboració entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls es va signar ahir en un acte institucional celebrat al Saló de Plens del consistori vallenc. «Són anys difícils, però no han estat una excusa per no donar preferència a la cultura», va destacar el president de la Diputació, Josep Poblet, en l’acte de signatura.

El president va qualificar el Museu Casteller com un projecte que fa ciutat i país i va considerar que, a més a més, ha d’actuar com un element d’atracció per Valls i la comarca. «És un goig que Catalunya tingui una seu permanent que gosi de la història, la força, la passió i la projecció dels castells», va dir.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, va agrair la implicació de la Diputació. En aquest sentit, va remarcar que l’ajuda rebuda per aquest ens és «essencial» i que sense la seva aportació, el projecte «no es podria tirar endavant».

La urbanització de l’entorn i l’equipament museogràfic compta amb un pressupost global de 6,3 milions. El finançament va a càrrec de tres administracions: la Generalitat de Catalunya –a través de la llei de barris i el Pla Únic d’Obres i Serveis–, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Valls. A més a més, també compta amb l’impuls de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Actualment, el projecte es troba en la fase final de l’enderroc de l’àmbit d’Espardenyers, un espai que Josep Poblet va visitar ahir després de la signatura del conveni acompanyat per Batet, regidors de l’Ajuntament i membres de la Diputació, com el vicepresident Albert Vallvé.

Segons va apuntar l’alcalde de Valls, l’aportació de la Diputació permetrà licitar les obres «en breu» i «poder resoldre d’una forma definitiva una aspiració de molts vallencs, vallenques i castellers de Catalunya».

Comentarios
Multimedia Diari