La Festa de la Calçotada de Valls espera arribar als 35.000 visitants

Una de les novetats de dissabte és el ‘showroom’ a la sala Sant Roc, que oferirà tapes de calçots a càrrec del càtering ForEvents

23 enero 2018 09:44 | Actualizado a 23 enero 2018 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital de l’Alt Camp es prepara per donar el tret de sortida a la temporada de calçotades. La 37a festa tindrà lloc aquest diumenge i amplia el seu programa amb nous actes.

Des de menjar calçot líquid dins una proveta en un showroom, a comprar un vi produït per la Cooperativa de Valls, el 4 Calçots, especial per acompanyar amb la calçotada. Una festa gastronòmica que aplega, segons indiquen els organitzadors, més de 35.000 persones pels carrers i places de Valls. Durant tot el cap de setmana hi haurà moltes activitats i propostes.

La gran festa obrirà portes diumenge a les deu del matí i entre els seus concursos destaquen el de cultivadors i el de salsa de la calçotada. El concurs de menjar calçots és l’acte estrella i cada any desperta gran interès per gent de tot arreu.

Enguany Adrià Wergzin buscarà la desena corona en aquest concurs. Després d’un any de pausa obligat per les regles del concurs té l’oportunitat de batre el seu propi rècord situat en endrapar 3,800 quilos de calçots en 45 minuts.

Vist l’èxit de la festa, el seu programa s’ha anat ampliant amb el pas dels anys i enguany torna a incorporar nous actes. Així, s’ha omplert el dissabte amb jocs i activitats per a públic familiar al Pati. El mateix dissabte, diversos restauradors de la ciutat oferiran tapes inspirades en la cuina del calçot.

El concurs de menjar calçots és l’acte estrella i cada any desperta un gran interès popular

Un dels restauradors, propietari del negoci de càtering ForEvents, impartirà un showroom a Sant Roc. 

El xef del càtering ForEvents destaca que «els restauradors estem obligats a oferir alternatives del calçot i que vagin més enllà de parlar de la festa de la calçotada».

Pel que fa a la producció de calçots i malgrat la sequera d’aquest hivern, les previsions són positives, segons els responsables de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, amb una cinquantena de productors, i es calcula mantenir les xifres de l’any passat.

Per la seva part, el president de la IGP assegura que «la producció de calçots és entre 13 i 14 milions, xifra similar anys anteriors ja que la temporada és seca».

Durant la presentació de la Festa de la Calçotada d’ahir també es va fer menció especial al restaurador vallenc Àngel Solé, recentment desaparegut en un accident de trànsit, considerat un dels ambaixadors de la calçotada arreu del món. 

Valls farà olor de calçot, amb mercats i degustacions populars a les places i carrers de la ciutat en una celebració a la qual també se sumarà el seu seguici festiu i popular vallenc.

La festa –iniciada el 1982– i que se celebra cada any el darrer diumenge de gener, s’ha convertit amb el pas del temps en la celebració gastronòmica més popular de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari