La Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí se celebrarà però sense el recinte firal

Els espectacles es combinaran amb tastos de vi i, fins i tot, una caminada guiada entre vinyes

20 agosto 2020 08:00 | Actualizado a 20 agosto 2020 08:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà no hi haurà el tradicional recinte firal ubicat a la plaça Montserrat Canals de l’Espluga de Francolí. Però des de l’Ajuntament i la DO Conca de Barberà s’ha cregut oportú tirar endavant l’edició d’enguany amb diversos actes descentralitzats, adaptats a la situació actual. En total s’han programat una quinzena d’actes amb aforaments limitats pels dies 28, 29 i 30 d’agost, per tots ells caldrà inscripció prèvia per tal de disposar del registre de persones i el contacte dels participants a cada activitat, i així també poder controlar els aforaments. Les inscripcions es faran a través d’un formulari en línia, l’enllaç del qual es pot trobar al programa.

La festa s’inaugurarà de forma oficial al pati de la Fassina Balanyà. També serà el moment d’inaugurar l’exposició Els artistes van amb tractor de Sara Boldú, que es podrà visitar de forma gratuïta durant tot el cap de setmana a l’Oficina de Turisme de l’Espluga. Per la seva part, el Museu de la Vida Rural (MVR) acollirà un tast-maridatge a càrrec d’Anna Casabona, que enguany maridarà vins de la DO Conca de Barberà.

El dissabte a la tarda també al MVR hi haurà el tast Sub-25 de combinats de vi, per a joves d’entre 18 i 25 anys i dirigit per Albert Campdelacreu, sommelier del restaurant Alkimia. Dissabte al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge Brinda’m Baccus, que es farà a les instal·lacions del Celler Rendé Masdéu (antic Simó de Palau). Diumenge al migdia la DO Conca de Barberà organitza el concurs amateur de tast per parelles, a les 12 del migdia al Jardí dels Francolins.

Per divendres a la nit es fa una proposta peculiar d’espectacle teatral, es tracta de gaudir de tres espectacles breus (d’uns 15min) ubicats en tres espais diferents de l’Espluga, una persona de la companyia acompanya als espectadors durant tot el recorregut, que també inclou una copa de vi.

Dissabte a la nit al Jardí dels Francolins hi haurà l’actuació dels grup Ginestà i de Cesc Oficial Diumenge a la tarda es proposa gaudir de la música en directe amb l’actuació del cantant Hoven i del grup de Guillem Ramisa i acompanyar-ho amb una copa de vi i també un tastet de productes de proximitat.

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l’empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts (un d’uns 12km i un d’uns 6km) per gaudir del paisatge vitivinícola que ens envolta i també per tastar alguns vins durant el recorregut. Una altra de les propostes per descobrir l’entorn és l’activitat “Esperit de vi”, que inclou una visita temàtica al Museu de la Vida Rural, a la Fassina Balanyà i també al Celler Vidbertus.

Comentarios
Multimedia Diari