Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Festivitat del Corpus de Tarragona anuncia el programa d'actes

Enguany, la Professó de Corpus seguirà un recorregut diferent

Diari de Tarragona

Whatsapp
La catedral de Tarragona. Foto: Cedida

La catedral de Tarragona. Foto: Cedida

La Festivitat del Corpus tindrà lloc el diumenge 3 de juny. Enguany, a proposta del Capítol de la Catedral i consensuat amb la Conselleria de Cultura i Festes, la Professó estrenarà un nou recorregut que s’iniciarà al Pla de la Seu i es desenvoluparà pels carrers al voltant de la Catedral.

Aquest canvi correspon a la voluntat del propi Capítol de facilitar la circulació dels vianants per l’entorn patrimonial de la ciutat, en un circuit més recollit que permetrà l’ornamentació de l’entorn, fent-lo més acollidor i amb l’objectiu de potenciar encara més la Festivitat del Corpus.

El programa d’actes del Corpus és el següent:

El tradicional Ou com balla es podrà veure a la font del claustre des de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda.

A partir de dos quarts de cinc, i fins a les cinc de la tarda, hi haurà el toc de classe des del campanar de la Catedral, que donarà pas al toc de campanes d’entrada pontifical i al posterior ofici religiós, que començarà a les sis de tarda.

18.45 h Pla de la Seu. Els elements del Seguici de Corpus —el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou - Antics de la Ciutat— arribaran al Pla de la Seu i tothom els podrà veure fins a l’inici de la Professó de Corpus.

19.15 h Des del Pla de la Seu. Professó de Corpus, elements aniran acompanyats musicalment dels grallers Quatre Garrofers, de l'Esperidió i Sonagralla. Itinerari: Pla de la Seu, seguint pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu

En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Negritos i Gegants i es repartiran les tradicionals coques de cireres.

Temas

Comentarios

Lea También