La Fira Altres Lletres reunirà més de vint editorials a Valls

La trobada serà el 17 d’octubre i comptarà amb la presència de diversos autors i autores

07 octubre 2020 06:50 | Actualizado a 09 diciembre 2020 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«El que té d’especial aquesta edició és poder-la celebrar». Amb aquestes paraules s’expressa Rubén Martínez, un dels organitzadors de Fira Altres Lletres de Valls, que tindrà lloc el dissabte 17 d’octubre al Pati, qui també destaca que «en aquests temps d’ajornaments i cancel·lacions que es faci cultura resulta molt especial i això demostra la necessitat del món cultural de tenir el seu espai que ha estat vetat, d’una banda, per la pandèmia, i d’altra, perquè l’administració no ha apostat per la cultura».

En aquesta segona edició de la fira literària i de pensament crític, impulsada pel Casal Popular La Turba i Llumull Audiovisuals, hi participaran més de vint editorials amb l’objectiu –explica Rubén Martínez– «que hi hagi representació d’editorials petites i de proximitat, és a dir, que apostin per temàtiques o autors que no siguin el que és més comú». Les editorials participants són: Takatuka, lo Diable Gros, Virus, Tigre de paper, Piscina un petit oceà, Voliana Edicions, Tintamotora, Edicions Sidillà, Caramella, Neret Edicions, Ediciones Wanafrica, Edicions Tremendes, Pol·len, Pagès Editors, Edicions del pirata, Llibres del delicte, Vibop, Cossetània, Editorial Descontrol, Tentativas, Sembra i Edicions 1984. A més a més, l’editorial La Breu hi participarà amb un recital de poesia.

A més de poder ‘remenar llibres’, els visitants també podran assistir a diferents presentacions literàries o activitats, que ompliran de lletres el pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs. Així mateix, durant la setmana s’han programat dues d’activitats que faran d’avantsala.

El dijous 15 d’octubre a les 19.30 hores, al pati de l’Heura Musa, s’hi presentarà el llibre Arbre que s’allunyà d’Antoni Clapés, un acte organitzat per la llibreria Roca. Així mateix, seguint amb la voluntat de la fira d’apostar pel talent local, el divendres hi haurà un recital poètic de la vallenca Mireia Casañas, una de les finalistes del III Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra. Juntament amb el recital hi haurà un tast de vins amb col·laboració amb el Grup de Consum La Bajoca de Valls, que coincidint amb la Fira Altres Lletres celebrarà la tercera edició de l’Ecofira del Camp de Tarragona.

Pel que fa a les presentacions in situ hi haurà les propostes poètiques de la Míriam Cano, amb la seva darrera obra Vermell de Rússia (La Breu Edicions); l’Alejandro Santaflorentina amb Aigua que cossifica (Tremendes Editorial) i el Gustavo Duch amb Huertos en libertad (Pol·len Edicions).

També hi haurà presentacions més relacionades amb l’assaig polític i la reflexió política més clàssica com poden ser Hacia un pueblo fuerte: anarquismo, organización y poder popular de Felipe Corrêa (Editorial Descontrol) o El crepuscle de les màquines. El poble en la història de la civilització de John Zerzan (Lo diable gros), així com un espai per a la reflexió feminista amb Matricidi: el secret del patriarcat (Tintamotora) i per l’actualitat més propera com Del procés a la revolta de l’Albert Mercadé, l’Eduard Ballesté i el Pau Venteo (Pagès Editors). La fira també servirà per presentar la col·lecció Els petits tigres de l’Uriol Gilibets (Tigre de Paper). «El toc especial de la Fira Altres Lletres és que la gent que escriu expliqui de viva veu allò que fa. En el cas d’una obra d’art la veu de la persona que la fa li dóna riquesa, i en el cas dels llibres la història que hi ha al darrere aporta molt més a l’obra», conclou Rubén Martínez.

Comentarios
Multimedia Diari