La Fira Mercat del Vehicle Usat de Valls se celebra malgrat la Covid-19

Limitacions. A causa de la situació actual, hi ha hagut menys cotxes i menys expositors aquest any al passeig de l’Estació de Valls 

13 julio 2020 07:32 | Actualizado a 13 julio 2020 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Covid-19 no ha frenat la 8a Fira Mercat del Vehicle Usat i Vehicles Elèctrics al passeig de l’Estació de Valls que ha tingut lloc aquest cap de setmana. Cada any se celebrava al mes de maig però enguany degut a la crisi sanitària van decidir traslladar-la al juliol. De fet, és una de les primeres fires a l’aire lliure de la província de Tarragona.

«Molta gent tenia por al sortir de casa pel coronavirus, però nosaltres estem contents de com ha anat», explica David Pastor, un dels expositors de la fira, VallsAutor. En el seu cas, han venut una desena de vehicles. 

«Molts ja venen amb les idees clares i venen a tancar. Són clients compradors i això és molt positiu. A més, hi ha descomptes i oportunitats que al concessionario no ho fem», remarca Pastor. Afegeix que «hi ha pocs visitants però sempre hi ha vendes. Ens ha anat igual com els altres anys».

Aquest any, hi havia només tres expositors –altres anys uns vuit– i menys vehicles. «Per exemple, al primer tram no n’hi ha i al segon tram l’any passat n’hi havia a les dues bandes del passeig. Tampoc hi ha sigut la demostració dels patinets elèctrics», afirma David.
A la fira s’hi podien trobar vehicles a motor usats i de quilòmetre zero, en bon estat i garantia: turismes, 4 x 4, furgonetes, vehicles industrials; Caravanes, vehicles elèctrics, híbrids, motos, bicicletes, VMP elèctrics… En total, un centenar.

A causa de les limitacions de la Covid-19 i d’acord amb la normativa, tots els visitants portaven mascareta. Els que volien veure per dins el cotxe es desinfectaven amb gel, i després per l’interior del vehicle. Als primers anys de la fira, els concessionaris eren majoritàriament de Reus i Tarragona. En els últims anys, tots són de la capital de l’Alt Camp. «Hi participem perquè veiem que és una fira que funciona i s’hi generen moltes vendes», assegura David Pastor.

La 8a Fira Mercat del Vehicle usat Va començar el divendres a la tarda i es va acabar ahir a les vuit del vespre. Malgrat, que ahir a partir de les sis van començar a caure gotes, la gent hi va passejar igual.

«Esperem que l’any que ve hi puguin participar més expositors i altres activitats que enguany no s’han pogut fer i també que hi hagi més cotxes», detalla.

La coordinació ha anat a càrrec de la Cambra de Comerç i Industria de Valls, amb la participació de l’Ajuntament de Valls i ASTAVE “’Associació Empresarial de Tallers de Reparació i Venedors d’Automoció”.

Benedicció dels cotxes

Ahir al migdia,va tenir lloc la benedició dels vehicles davant l’església del Carme.Aquesta tradició recorda les responsabilitats com a conductors, en el respecte de les normes de circulació i sobretot en la prudència en la conducció. Els donatius, pels qui volien aportar aniran destinats a la conservació de l’edifici del temple del Carme. Els conductors rebien una breu pregària.

Comentarios
Multimedia Diari