La Fira de Santa Úrsula commemorarà el bicentenari dels primers castells de vuit vallencs

També se celebrarà el cinquantenari dels primers folres de l’era moderna i del monument als Xiquets de Valls

01 octubre 2019 19:09 | Actualizado a 01 octubre 2019 19:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Activitats i estands per a tots els públics a la FiraCastells, el Simposi Casteller o la primera trobada de col·leccionistes castellers al Convent del Carme. Aquestes són algunes de les activitats que tindran lloc a Valls del 21 al 27 d’octubre amb motiu de la Fira de Santa Úrsula. Enguany també es commemorarà el bicentenari dels primers castells de vuit vallencs i el cinquantenari –des de 1819– dels primers folres de l’era moderna i del monument dels Xiquets de Valls.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va destacar ahir en roda de premsa que «la fira de Santa Úrsula té molta importància. Una de les novetats és que enguany els vallencs podran veure la diada castellera des del balcó de l’ajuntament». De moment, s’han apuntat unes 150 persones. Tenen temps fins al pròxim 21 d’octubre.

Santa Úrsula de Valls canviarà catroze activitats de la vintena que hi ha a la FiraCastells. 

Concerts i activitats familiars

El concert més destacat de Santa Úrsula arribarà la nit del dissabte 26 a la plaça de l’Oli amb la participació del cantant Miquel del Roig. Enguany és el torn d’aquest artista de l’Ametlla de Mar, que triomfa versionant cançons d’èxit i entremig cola peces pròpies en festivals, concerts i festes populars.

La Fira de Santa Úrsula també farà pujar a l’escenari formacions emergents com el pop rock de Petites Grans Coses (divendres 25), la veu i la guitarra elèctrica de Frankie Boronat dels reusencs Plombiers, la cançó d’autor de la jove barcelonina Lia Sampai, i l’electrogralla de Roger Andorra (tots tres dissabte 26).

En l’àmbit familiar, els contes de castanyera de Jeep Gasulla; la màgia del veterà mag català Hausson; la 20a Mostra de Bestiari escolar i infantil, pionera en presentar la versió casolana del bestiari patrimonial amb una de les sortides a la plaça del Quarter per les obres del passeig dels Caputxins. 

El concert més destacat serà el dissabte 26 d’otubre amb el cantant Miquel del  Roig

També hi haurà mostra de jocs tradicionals en un muntatge de carrer a la plaça dels Alls, la cercavila dels gegants de la ciutat, el 7è correbous i el correfoc; i la nova jornada gegantera titulada les Corts, organitzada per la Colla Gegantera la Pessigolla.

Una de les activitats d’alt voltatge cultural serà la inauguració de l’exposició Realisme (s) a Catalunya, 1917-1936. Del Picasso clàssic al Dalí surrealista. Tindrà lloc el divendres 25 al Museu de Valls. Es presentaran pintures dels mateixos Picasso i Dalí, junt amb altres peces d’artistes com Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángeles Santos o Joan Miró. 

Es tracta d’una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa (Olot), impulsada a través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari