La Fira de Santa Úrsula de Valls, castells i cultura popular

Les celebracions arrenquen avui al vespre amb la presentació del llibre ‘El carrer popular. Jocs de tradició a Valls’ d’Albert Oliva

16 octubre 2017 08:00 | Actualizado a 16 octubre 2017 08:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més arrenca la Fira de Santa Úrsula amb un ampliat programa d’actes que té fins diumenge, dia 22, els seus eixos centrals en els castells i la cultura popular tradicional. 
La setena edició de la FiraCastells que arriba consolidada, amb una vintena d’estands i nous expositors és una de les propostes destacades per al cap de setmana central d’actes que tindrà en la diada castellera de diumenge, 22, al migdia amb les dues colles dels Xiquets de Valls com a moment més esperat.


Les activitats s’obren avui al vespre amb la presentació del llibre El carrer popular. Jocs de tradició a Valls d’Albert Oliva i van seguint el dimarts amb la projecció de la pel·lícula que Josep Albereda va gravar l’any 1970 amb motiu de la visita de Salvador Dalí a la capital de l’Alt Camp o la inauguració de l’exposició de fotografies ‘Xiquets de Valls, quilòmetre zero casteller’.


150 anys de celebració
Aquesta Santa Úrsula coincideix amb la commemoració dels 150 anys de l’estrena de Los Xiquets de Valls de Josep Anselm Clavé i del lema casteller «Força, equilibri, valor i seny», un dels versos d’aquesta emblemàtica composició coral. 

Precisament, dijous 19 a l’Institut d’Estudis Vallencs, durant la presentació del llibre de la Societat Coral Aroma Vallenca, aquesta coral fundada l’any 1861 sota la influència del mestre Clavé, interpretarà fragments d’aquesta composició. El mateix dia, més tard, a la Colla Joves Xiquets de Valls impartirà una xerrada l’historiador vendrellenc Pere Ferrando. Els castells i la cultura popular seran els protagonistes d’aquests dies.

Comentarios
Multimedia Diari