La Fira del Vi destinarà 1==euro== solidari a la candidatura del Priorat de la Unesco

La mostra repetirà l'experiència '12+1', amb la compra de l\'entrada es reservarà aquest import per impulsar la campanya. El certamen vol ser un 'aparador de l'excel·lència del territori'

19 mayo 2017 23:07 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira del Vi de Falset celebrarà enguany la vintena edició, una data suficientment important perquè l’organització de l’esdeveniment, que tindrà lloc el cap de setmana del 2 i 3 de maig, vulgui sorprendre tots els visitants.

Enguany la fira també serà solidària, ja que es repetirà l’experiència ‘12+1’, és a dir, amb la compra del tiquet per accedir a la mostra s’aportarà un euro més que anirà destinat a una acció solidària. Enguany, i segons explica Sebastiano Alba, de l’empresa Limonium, «els diners recaptats es destinaran a impulsar la candidatura del Priorat a patrimoni mundial de la Unesco». «El vi ha revolucionat la comarca però també és important preservar aquest valor i potenciar el territori per poder construir un camí sostenible i responsable», explica Sebastiano. Així doncs, la Fira del Vi de Falset vol evolucionar, i a més de ser una oportunitat única per conèixer els vins de la comarca, de la mà dels cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat, també vol esdevenir «un aparador de l’excel·lència agrícola del territori».

L’any passat els aproximadament 3.000 euros que es van reunir es van destinar a accions solidàries dirigides per l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat.

Tots aquests valors es veuen representants en el cartell de la fira. S’ha creat una tipografia que simbolitza l’escriptura a través del vi, i que neix de la combinació d’ampolles de vi. Així mateix, el logotip dels 20 anys «esdevé un segell de qualitat fruit del treball dels cellers al llarg de les dues dècades de la fira». Una de les novetats, els detalls de la qual es coneixeran pròximament, és la creació del ‘Bus del Vi’, amb el qual l’organització vol fomentar que els visitants que s’apropin a la mostra puguin gaudir al màxim de la fira. «L’objectiu és definir un recorregut per donar servei a les poblacions del voltant i que la fira sigui una experiència i una vivència per als visitants», explica Sebastiano Alba. El preu seria d’aproximadament 25 euros.

Els més petits seran un any més els protagonistes de la mostra, amb La Fira dels petits, que els permetrà gaudir d’un espai on es realitzaran tallers per a nens i nenes de 5 a 12 anys. El preu dels tallers serà de 3 euros/nen/hora. D’altra banda, el Castell del Vi de Falset també serà l’epicentre de la fira. Acollirà el 4 de maig (10 a 14 h) el Tast de Professionals de la Fira del Vi, que reunirà un any més cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant amb sommeliers, restauradors, distribuïdors, importadors i premsa especialitzada. Els professionals que vulguin assistir poden sol·licitar la seva acreditació a l’organització, enviant un correu electrònic a tastprofessionals@gmail.com. El tast finalitzarà també amb una degustació gastronòmica a càrrec de restauradors de la comarca. Per tot plegat, l’organització de la Fira del Vi de Falset espera sobrepassar la xifra de visitants de l’any passat, que va superar les 10.000 persones.

Comentarios
Multimedia Diari