La Fiscalia manté la petició de presó per una vaga de fa 11 anys a l'Arboç

Els imputats són quatre treballadors de l'antiga Expert i dos assessors sindicals. Llavors hi havia una vaga a la fàbrica

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia manté una petició de presó d’entre 3 i 4 anys per a quatre treballadors de l’antiga fàbrica Expert de l’Arboç i dos assessors sindicals arran d’uns incidents durant una vaga el 2004 a la fàbrica.

Ahir es va celebrar la vista prèvia pel judici pel cas Expert de l’Arboç, i, mentre els treballadors van demanar l’arxivament de la causa, la Fiscalia manté la seva postura pel que considera una vulneració del dret al treball i la resistència a l’autoritat dels imputats.

Judici al desembre

El judici començarà el pròxim 2 de desembre una vegada el jutjat no ha arxivat el cas d’entrada, fet que ha sorprès els encausats i el centenar de persones concentrades a les portes del jutjat, ja que és de fa 11 anys.

L’any 2004 els treballadors de la fàbrica Expert, dedicada a la fabricació de components per l’automoció, van iniciar una vaga contra un expedient de regulació d’ocupació de tota la plantilla per tancament, però paral·lelament l’empresa contractava treballadors d’empreses de treball temporal per treure la producció.

En una de les jornades de vaga es va produir un enfrontament entre alguns dels vaguistes i la Guàrdia Civil que va provocar diversos ferits. Els treballadors van presentar una denúncia contra els agents i els policies van denunciar delictes de resistència a l’autoritat i contra el dret al treball. D’allò fa 11 anys però és ara que se celebra el judici

Trasbals a la seva vida

Els acusats van recordar que llavors l’empresa no va presentar denúncia i que la que existeix és de la Guàrdia Civil.

També apunten que l’empresa va acabar tancant vuit mesos després. 11 anys després, diuen que els imputats tenen una vida molt diferent amb família i que la situació els afecta molt. «És un cop a les nostres vides i famílies per uns fets de més d’una dècada» i que, a més, neguen.

Durant la seva declaració als jutjats un centenar de persones i representants de diversos col·lectius que demanen l’absolució, s’han concentrat a les portes del jutjat i han tallat el carrer sense que es produís cap incident i amb la presència de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Comentarios
Multimedia Diari