La Fundació Endesa i Càritas clausuren a Tarragona un curs de formació ocupacional

És una formació dirigida a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i actualment sense feina.

25 octubre 2017 10:16 | Actualizado a 25 octubre 2017 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona van clausurar ahir la tercera edició del curs de formació en electricitat dirigit a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i actualment sense feina.

Es tracta de l'únic projecte d'aquest tipus que es realitza a Catalunya i s'emmarca en un conveni de col·laboració amb Càritas. Cal destacar que de les 15 persones que van participar en l'edició 2016-2017 una tercera part està ja treballant, una estadística que es manté de les edicions anteriors. En la quarta edició també participaran en el curs una quinzena d'adults i per primera vegada s'han apuntat dones.

L'acte va tenir lloc ahir a la sala d'actes de l'Institut Comte Rius de Tarragona i va comptar amb la representació d'Endesa a Catalunya, la Fundació Endesa, Càritas Diocesana de Tarragona, el mateix Institut i l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV).

El curs que es va clausurar és el d'operacions auxiliars de muntatge d'instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis. Es tracta d'una formació de 500 hores que permeten a l'alumne millorar la seva qualificació professional en aquesta matèria.

D'aquestes 500 hores, 380 es destinen a la formació teòrica i pràctica, i les altres 120 es dediquen a matèries transversals com l'orientació laboral, la prevenció de riscos laborals i la informàtica.

Gloria Juste, directora de projectes de la Fundació Endesa, va agrair a Càritas Diocesana de Tarragona el seu compromís anys rere any vers a les iniciatives adreçades a la formació i l’ocupació, destacant la profunda preocupació per les persones amb més dificultats de la nostra societat.

També va agrair a l’Institut Comte de Rius la seva disponibilitat per oferir les instal·lacions tan necessàries per dur a terme aquest projecte. Finalment va desitjar als nous alumnes aprofitar aquesta oportunitat i els va encoratjar per aconseguir els màxims resultats com ho van fer els alumnes del curs passat, als quals els va felicitar pel seu compromís.

Francesc Roig, director de Càritas Diocesana de Tarragona, va animar als alumnes a treballar en aquesta oportunitat que se’ls ofereix i els va demanar complir amb la l’assistència en la docència, així com arribar fins al final per tal de poder millorar la seves capacitacions professionals i laborals. Va dir que aquest curs significa “superar lo mínim per arriba al màxim”

Comentarios
Multimedia Diari