Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Fundación Conocimiento y Desarrollo situa la URV com a líder a l'Estat en excel·lència amb lideratge científic

La universitat ocupa també el primer lloc en les àrees d'Enginyeria, Física i Astronomia, Ciència Agrícola i Biologia, i Ciències de la Computació

ACN

Whatsapp
Campus Catalunya de la URV. Foto: DT

Campus Catalunya de la URV. Foto: DT

L'informe anual de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CYD) ha tornat la URV en primera posició de l'Estat en excel·lència amb lideratge científic. L'estudi analitza la situació de les universitats espanyoles així com la seva contribució al desenvolupament científic i social a partir de l'anàlisi de la seva producció científica tenint en compte els treballs publicats durant el període entre 2009 i 2013. A banda d'encapçalar el rànquing general, la URV també lidera les àrees d'Enginyeria, Física i Astronomia, Ciència Agrícola i Biologia, i Ciències de la Computació. Les altres dues àrees restants, Medicina i Bioquímica, Genètica i Biologia Molecular se situen en tercera posició estatal.

Amb les dades extretes del SCImago Institutuions Rankings (SIR) elaborat en base les dades d'Scopus d'aquest període, s'analitzen quatre indicadors: la producció científica -la quantitat d'articles científics publicats-, l'impacte normalitzat -que mesura la relació entre l'impacte científic mitjà d'una institució i la mitjana mundial-, el percentatge de les publicacions que es troben al primer quartil -indica que les revistes corresponen al grup del 25% de publicacions amb un factor d'impacte més alt i, finalment, el lideratge amb excel·lència -el percentatge de treballs publicats entre el 10% dels més citats en els que la institució ha liderat la recerca-.

En aquest indicador és, precisament, on la URV hi surt més ben posicionada. De fet, en excel·lència amb lideratge destaca en el rànquing general com la primera de l'Estat de les 59 que hi apareixen, amb una taxa de l'11,52%, superior al 10% que és la mitjana mundial. Aquest indicador mostra, segons la URV, no només l'alta visibilitat de la producció científica, sinó la capacitat i iniciativa dels investigadors de la institució ja que es tracta del nombre de documents inclosos en la ràtio d'excel·lència liderats per investigadors de la universitat.

Pel que fa a l'índex de l'impacte normalitzat, les citacions que reben els articles científics, encapçalen la llista la UPF, la URV i la UAB. En aquest cas la URV se situa quarta. El conjunt d'indicadors analitzats en l'apartat de producció científica posicionen la URV entre les tres universitats espanyoles que es troben en les llocs més destacats en un nombre més alt d'indicadors.

El treball analitza també l'oferta i la demanda universitària i la recerca, la cultura emprenedora i l'empresa.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También