La Generalitat anuncia 159 places noves per a gent gran a Tarragona

El Departament invertirà el darrer trimestre més de 774.000 euros.

18 octubre 2017 15:31 | Actualizado a 19 octubre 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí l’increment de places amb finançament públic per a persones grans, persones amb discapacitat, persones amb malaltia mental i hores d’atenció precoç a la demarcació de Tarragona.

Bassa ha explicat que el nombre de places per aquests col·lectius s’incrementa en 159. “Això inclou tant places residencial com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa aproximadament un 4,2% més de places per a la demarcació de Tarragona”, ha dit la consellera.

“Pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitat o malaltia mental, encara més”. Per això, ha afegit la consellera, “des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic.”

Equitat i equilibri territorial

La consellera Dolors Bassa ha volgut destacar que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”. Bassa ha explicat que s’ha treballat juntament amb el territori per fer “una planificació acurada i realista, que cobreixi les demandes existents”.

En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, es creen 99 places residencials, que permetran passar de les 2.235 places actuals a 2.334. Pel que fa als centre de dia per a gent gran, el nombre de places passarà de 524 a 534,10 places més.

En l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat es posen en marxa 22 places a la demarcació, que permeten passar de 953 a 975 places. Pel que fa a l’àmbit de l’atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 28 noves places de llar residència i de llar amb suport, fet que suposarà arribar a les 75 places a la demarcació. Finalment, també s’ha anunciat l’increment de 391 hores en CDIAP, arribant a les 98.767.

El Departament invertirà el darrer trimestre d’aquest any 774.240 euros en la creació d’aquestes places i l’increment d’hores per a la demarcació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari