Más de Tarragona

La Generalitat aposta per l'acord amb Madrid perquè Abertis pagui l'A-27

El conseller de Territori, Santi Vila, creu que hi haurà entesa

ACN

Whatsapp
Imatge del tram ja en funcionament de l'A-27, entre Tarragona i el Morell. Foto: Pere Ferré

Imatge del tram ja en funcionament de l'A-27, entre Tarragona i el Morell. Foto: Pere Ferré

El conseller també ha reconegut que dimarts es va reunir a Madrid amb representants del Ministeri de Foment per avançar en la "solució definitiva" als accessos al Port de Tarragona a través de l'A-27, que el govern espanyol assegura que no pot atendre amb recursos pressupostaris. Vila ha explicat que l'alternativa passa per negociar amb la concessionària de l'A-2 (Abertis), que està "infrautilitzada", mentre la via paral·lela (la N-240) està "pressionada per un excés de trànsit i sinistralitat".

"Auguro que aquí hi haurà acord", ha sentenciat Vila. El conseller també ha previst un acord amb Foment sobre els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, després que la setmana passada es posés la primera pedra dels accessos viaris a la instal·lació portuària.

Vila ja va dir el passat 28 de novembre a Valls que només hi ha dues alternatives: si Foment descarta tancar un acord que impliqui ampliar la concessió d'autopistes, haurà d'incloure-ho a pressupostos i afrontar la inversió de l'obra pendent. El ministeri també va deixar clara la seva posició de no allargar la concessió de les autopistes deu dies abans a Tarragona. 

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También