La Germandat del Crist de Lepant demana disculpes a Naki Mariné

L'entitat va acusar d´incitació a l´odi l´autor d´un comentari a Facebook i ara afirma que va interpretar malament les frases

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

J.C.

 

La polèmica entre la Germandat del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser de Valls i un ciutadà que va fer un comentari al seu Facebook relatiu a les processons de Setmana Santa ha donat un gir copernicà. Si dimarts passat la Junta de Govern de la Germandat emitia un duríssim comunicat exigint l’autor del post, Naki Mariné, que demanés perdó publicament, aquest dijous la mateixa Germandat feia públic un altre comunicat demanant disculpes a Mariné pels termes utilitzats en l’escrit i reconeixent que va interpretar malament les seves paraules.

«On van els musulmans amb burka i niqab?», deia un post de Naki Mariné, sobre una fotografia dels confrares i el pas del Sant Crist de Lepant a les processons de la Setmana Santa de Valls. «Molts dels ultracatòlics de la foto deuen ser uns racistes queixant-se dels musulmans de com van vestits, de la seva cultura i religió...», afegia un comentari de Danius Bellviure.

Arran d’aquests comentaris, publicats el passat 8 d’abril i posteriorment retirats de la xarxa, la Germandat del Sant Crist de Lepant va acusar d’incitació a l’odi Mariné i l’altre jove vinculat a l’esquerra anticapitalista i independentista i va anunciar accions legals si Mariné no rectificava el publicat a la xarxa.

La Germandat criticava especialment que el comentari provingués d’una persona «que està en funcions públiques al departament de Cultura del nostre Ajuntament» i, fins i tot, li recordava que «el seu pare, ja difunt, va ser confrare d’una confraria».

 

‘Temes personals’

Després de l’enrenou generat, la Germandat del Sant Crist de Lepant va manifestar ahir que «volem fer arribar les nostres més sinceres disculpes després del nostre comunicat al Sr. Mariné per entrar en temes personals amb ell».

«Des del nostre punt de vista només hem volgut defensar la nostra Germandat i el conjunt de la mateixa i en cap moment ni hem ni volem ferir la sensibilitat de cap de les persones les quals es puguin sentir ofeses», diu l’escrit fet públic només tres dies després del primer.

En una ostensible rectificació, la Germandat assegura que «tampoc volem dir, i així ho volem deixar clar, que es dubtés de la seva capacitat de treball amb els nens, tornem a repetir que ha estat una mala utilització real de les paraules que volíem transmetre, les persones també ens equivoquem i hem de saber rectificar i demanar disculpes».

L’entitat religiosa argumenta textualment que «després de mantenir una reunió personal amb el Sr. Mariné a la nostra seu de la Germandat el dia dimecres 19 d’Abril a les 19 hores, diem que realment no volia ferir la nostra sensibilitat i tampoc volia anar en contra nostra en realitat sinó que es van interpretar malament les paraules en uns moments de màxima tensió viscuts també gràcies als comentaris de gent aliena al tema que es va apuntar al carro utilitzant males paraules en contra nostra».

«Des de la nostra Germandat volem dir que només demanem respecte per les nostres tradicions i que només pretenem realitzar la tasca que portem fent durant més de deu anys a la nostra ciutat amb el suport dels nostres ciutadans que és poder viure la nostra setmana santa de la manera que ens agrada i creiem que també ha de ser respectat el fet de ser catòlic o no», conclou el comunicat.

Comentarios
Multimedia Diari