Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Guàrdia Civil denuncia dos veïns de Tarragona per capturar caderneres amb xarxes artesanals al riu Francolí

Les aus van poder ser alliberades en el seu hàbitat natural

ACN

Whatsapp
Els agents van localitzar en aquesta zona del riu Francolí la instal·lació per capturar caderneres. Foto: ACN

Els agents van localitzar en aquesta zona del riu Francolí la instal·lació per capturar caderneres. Foto: ACN

La Guàrdia Civil ha denunciat a dos veïns de Tarragona per capturar caderneres amb xarxes artesanals al del riu Francolí. Els detinguts tenen 18 i 33 anys. Els fets es van produir dimarts passat al matí al riu Francolí al terme municipal de Tarragona mentre els agents duien a terme un servei relacionat amb la protecció de la flora i la fauna. Van localitzar dos jocs de xarxes abatibles de tipus artesanal amb un dispositiu tipus cimbell instal·lades dins del llit sec del riu i al seu al voltant quatre gàbies amb caderneres vives sense anellar utilitzades com a reclam.

Propers a la zona de captura es van localitzar dues persones, que van manifestar que la instal·lació era de la seva propietat i que no comptaven amb cap tipus d'autorització, per la qual cosa han estat denunciats davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d'animals.

Al moment de la identificació aquestes persones portaven una gàbia que contenia dues caderneres que havien capturat. Les caderneres van ser alliberades en el seu entorn natural.

Les espècies que es capturen, depenent de les seves característiques, poden arribar al mercat il·legal ja que aquest tipus d'ocells estan protegits i la seva captura i comerç és molt restringit. La captura d'aus està permesa a Catalunya sempre que s'obtingui autorització, que és força restrictiva i s'han de complir unes condicions determinades, entre aquestes cal disposar d'una targeta federativa, pertànyer a una societat cantora d'ocells, tenir llicència de caça tipus B, comptar amb autorització nominal expedida per la Generalitat i estar autoritzat pel titular del vedat per al desenvolupament de l'activitat.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También