La Guàrdia Civil ha demanat '3 o 4 expedients' a l'Ajuntament de Viladecans pel cas Inipro

Les actuacions d'avui, que es troben sota secret de sumari, estan tutelades pel jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona.

19 mayo 2017 19:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els agents de la Guàrdia Civil s'han presentat aquest matí a l'Ajuntament de Viladecans i han sol·licitat "tres o quatre expedients", segons han confirmat a Efe fonts municipals.

Segons aquestes fonts, cap a les deu del matí, agents de la Guàrdia Civil, al costat d'una delegació judicial, han entrat a la seu consistorial i han sol·licitat "tres o quatre expedients", a més de requerir la presència del primer tinent d'alcalde, Joaquín Guerrero, al qual s'han emportat detingut.

El primer tinent d'alcalde de Viladecans (Baix Llobregat), Joaquín Guerrero; el director d'Inipro, Ricard Campà; el consultor de Viladecans Enrique Miró i l'excap de gabinet de l'Ajuntament de Tarragona, Gustavo Cuadrado, són els quatre detinguts avui en l'operació pel cas Inipro que porta a terme la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones i porta a terme onze registres en localitats de Tarragona i Barcelona dins del denominat cas Inipro, de suposada corrupció al consistori de Tarragona.

Segons informa la Guàrdia Civil, agents d'aquest cos estan practicant registres en entitats públiques, mercantils, despatxos professionals i domicilis a les províncies de Barcelona i Tarragona, on investiga possibles delictes contra l'Administració Pública.

Durant el matí d'avui, la Guàrdia Civil de Tarragona, en el marc de l'Operació Amfiteatre, que es va iniciar arran de les actuacions practicades a final de l'any 2015 i que afectava a l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona per l'adjudicació d'un contracte a la mercantil Inipro, està practicant simultàniament vuit registres a la província de Barcelona i tres en la de Tarragona.

Les entrades i registres es realitzen en l'Ajuntament de Tarragona per accedir al servidor i obtenir dades d'un dels detinguts, en els ajuntaments de Viladecans i Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), en dos mercantils a Barcelona i Viladecans (Baix Llobregat), en un despatx professional de Viladecans i en un altre de Reus (Baix Camp) i en els domicilis dels quatre detinguts.

Les actuacions d'avui, que es troben sota secret de sumari, estan tutelades pel jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona.

El jutge investiga els detalls de la contractació d'Inipro mitjançant un procediment negociat sense publicitat al qual l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona Antonio Muñoz va invitar a les empreses Inipro, Itinere i Gallets Associats.

Inipro i Itinere són del mateix grup i Gallets té vinculacions, encara que es va retirar del procediment al·legant excés de treball, malgrat que la seva activitat no té res a veure amb l'objectiu del contracte, que era atendre a la població immigrant.

El contracte el va guanyar Itinere i el 2010 se li van pagar 64.000 euros, però es va prorrogar durant el 2011 i el 2012 i el jutge qüestiona els 215.000 euros facturats de forma presumptament irregular.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va autoritzar els pagaments de set factures malgrat les advertències en contra perquè "no podia fer res més o hagués comès un delicte d'enriquiment injust".

A més, el jutge busca els nexes d'Inipro amb determinats ajuntaments socialistes, no debades Ricard Campà és militant socialista. L'Ajuntament de Viladecans està governat pel socialista Carles Ruiz i el tinent d'alcalde Joaquin Guerrero també és del PSC.

Comentarios
Multimedia Diari