La Guàrdia Civil registra a Valls el domicili de l'exgerent de Sagessa

Joan Maria Benet acompanya els agents en l'últim escorcoll pendent dins l'operació pel cas Innova. A Reus, Amposta i el Parlament, picabaralles entre els diferents grups polítics

19 mayo 2017 22:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha realitzat aquest dimecres al matí al passeig de l'Estació de Valls un últim registre en el marc de l'operació pel cas Innova, ordenada pel jutjat número 3 de Reus. Es tracta del domicili de l'exgerent de Sagessa Joan Maria Benet, que ha acompanyat els agents en l'escorcoll. Benet va ser detingut aquest dimarts juntament amb cinc exdirectius més del grup sanitari, la primera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, el gerent d'una mútua i un empresari. Els nou detinguts passaran a disposició judicial aquest dijous i divendres. Durant l'operatiu, la Guàrdia Civil ha fet 25 registres en indrets com ara l'Hospital Sant Joan de Reus o l'Ajuntament d'Amposta, d'on n'han sortit de matinada.

A les dotze en punt del migdia, un vehicle policial ha portat Joan Maria Benet al seu domicili de Valls, al número 10 del cèntric Passeig de l'Estació. Amb posat capbaix i molt abatut, l'exgerent de Sagessa ha acompanyat els agents en l'escorcoll del pis -el 3r 1a. Posteriorment, un agent del cos ta pujat caixes, bosses i material per al registre, el darrer que quedava pendent de l'operatiu policial contra la corrupció a la sanitat pública a les comarques tarragonines amb epicentre a Reus, i que va arrencar aquest dimarts amb l'entrada de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Reus i la detenció de la primera tinenta d'alcalde, Teresa Gomis (CiU). Els agents ja van accedir ahir al pis de Benet, que va ser detingut a l'Hospital de Reus a primera hora.

Aquest mes de febrer Benet va ser citat a declarar als jutjats de Reus, com a imputat en el cas Innova, junt amb altres exalts càrrecs de Sagessa, Lluís Nualart i Enric Agustí. Tots tres estan detinguts en aquesta operació policial, que s'ha saldat amb nous detinguts. També estan detinguts un altre exdirector general de Sagessa i de l'hospital de Reus, José Augusto García Navarro, i dos càrrecs actuals del grup, el director econòmic financer, Carles Abelló, i el director d'aprovisionament i logística, Antonio Foz. Tanquen la llista de detinguts el gerent d'Activa Mútua a Tarragona, Miquel Àngel Puig, i l'empresari de Traider S.L., Luís Márquez.

També s'havia de detenir el propietari d'Ambulàncies Reus, però es troba fora de l'estat espanyol. Fonts pròximes a la investigació han confirmat a l'ACN que els nou detinguts, que han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, passaran a disposició judicial entre dijous i divendres. En total s'han fet una vintena d'entrades i registres per ordre del Jutjat d'instrucció número 3 de Reus, fruit de la investigació del cas Innova, en concret de la peça número 4 que investiga la construcció de l'Hospital Sant Joan i que està sota secret de sumari. Els delictes que s'estan investigant són falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals.

La policia va escorcollar aquest dimarts els ajuntaments de Reus, Cambrils i Amposta, els hospitals Sant Joan de Reus i el comarcal d'Amposta, l'Institut Pere Mata, la seu d'Activa Mútua a Tarragona i domicilis particulars, entre ells el de Teresa Gomis. A l'hospital reusenc és on el registre va ser més llarg, des de les nou i escaig del matí i fins ben bé la una de la matinada, d'on la Guàrdia Civil es va emportar tres persones detingudes. A Amposta, la policia va començar escorcollant l'hospital comarcal i, després de tota la documentació trobada, l'actuació es va encadenar amb un escorcoll a l'Ajuntament, que també va acabar de matinada sense, però, detinguts.

Aquí pot consultar tota la llista de detinguts i registres que s'han realitzat fins ara durant aquest dimarts i, en aquest altre enllaç, escoltar els protagonistes.

 

Junta de portaveus extraordinària a Reus

Les reunions s'han precipitat aquest dimecres a l'Ajuntament de Reus, després de l'entrada policial de dimarts i la detenció de la tinenta d'alcalde davant un núvol de mitjans de comunicació. A primera hora l'alcalde Carles Pellicer ha mantingut una primera reunió interna. Posteriorment, a les dotze ha convocat una junta de portaveus extraordinària. En la junta, que ha durat poc més d'una hora, el batlle ha informat els portaveus de l'última hora sobre la detenció de Gomis i l'operatiu policial, si bé Pellicer aquest dimarts ja va contactar amb tots ells via telefònica, per posar-los al corrent dels fets. Segons fonts municipals, la reunió ha estat molt positiva, en un diàleg obert, i que el batlle n'ha sortit satisfet. El PSC ja ha respòs en un comunicat, demanant a Pellicer que cessi Teresa Gomis.

D'altra banda, a Amposta, també hi ha hagut reaccions. En concret ha parlat l'alcalde de la ciutat, Manel Ferré, i altres grups municipals, com PSC i ERC. I al Parlament, Mas ha acusat el govern tripartit de Reus de l'anterior legislatura dels problemes d'Innova.

Comentarios
Multimedia Diari