La Guàrdia Civil registra l'Ajuntament de TGN i deté 4 persones pel cas Inipro

Un dels detinguts és l'ex cap de Gabinet de l'Ajuntament de TGN, Gustavo Cuadrado, a més de dos empresaris i un càrrec públic. Els escorcolls s'han estès a onze localitats de Catalunya, entre elles un despatx de Reus

19 mayo 2017 19:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Guàrdia Civil està registrant l'Ajuntament de Tarragona i un despatx de Reus en relació amb el cas Inipro. S'han detingut a 4 persones: 2 empresaris (Enrique Manuiel M.B, d'Itinere i Ricardo C.R, d'Inipro), un càrrec públic (Joaquin Guerrero García, tinent d'alcalde de Viladecans) i un ex càrrec públic (l'ex cap de Gabinet de l'Ajuntament, Gustavo Cuadrado). 

Els escorcolls s'estan practicant a 11 localitats de Catalunya: tres a la província de Tarragona i vuit a Barcelona. Les entrades a l'Ajuntament de Tarragona s'efectuen per accedir al servidor i obtenir dades d'un dels detinguts. Els altres registres es duent a terme als ajuntaments de Viladecans y Palau-Solità i Plegamans, dos mercantils a Barcelona i Viladecans, un despatx professional a Reus i un altre a Viladecans i als domicilis dels quatre detinguts.

Reaccions a l'Ajuntament de Tarragona

En declaracions als mitjans de comunicació, la portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, ha manifestat el seu respecte cap a l'acció de la justícia i ha assegurat que "com sempre" hi col.laboraran. Floría ha reafirmat la postura de l'equip de govern respecte al cas Inipro en què estan 'Convençuts de que hi ha irregularitats però no objecte penal" i s'ha mostrat sopresa per la detenció de Gustavo Cuadrado, tot i que ha mostrat el seu "respecte en la decisió del jutge per esclarir l'assumpte".

Per la seva banda Laia Estrada (CUP), grup que va impulsar la denúncia del cas, ha reafirmat la seva postura quan van advertir que "Tarragona era només un lloc més" de tots els implicats en Inipro perquè "tota la facturació i contractes de la matriu venia d'ajuntaments socialistes, cosa que sembla confirmar-se", ha sentenciat.

Comentarios
Multimedia Diari