La Guàrdia Urbana de Tarragona celebra 160 anys

L'acte va ser polèmic ja què no es van lliurar medalles ni mencions

12 diciembre 2017 10:18 | Actualizado a 13 diciembre 2017 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estàvem acostumats a més d’una hora de lliurament de medalles, mencions i reconeixements durant la festivitat de la Guàrdia Urbana de Tarragona l’11 de desembre, que se celebra en grans espais –últimament al Teatre Tarragona–.

Però ahir, menys de deu minuts de discursos a la comissaria i cap a casa, bé cap al pica-pica. I és que enguany s’ha decidit no celebrar-ho com es feia sempre per un seguit de «circumstàncies excepcionals», en paraules del cap Enrique Fernández. 

L’intendent major assegura que aquestes circumstàncies «han comportat tot un seguit d’actuacions, fonamentalment des del mes d’agost fins al moment actual, que han complicat el normal funcionament, no només de la nostra organització, sinó també d’altres serveis municipals, la qual cosa ha impedit la convocatòria del Comitè d’Ètica i elevar proposta de distincions per ser aprovada pel ple municipal».

Fernández venia a dir que com que no s’havia pogut reunir el comitè per veure qui es mereixia un reconeixement, no es podien donar.

Però ni tan sols es va fer previsió de retre un homenatge als cinc agents que porten 30 anys al cos i els deu que des de fa 25 anys es dediquen a aquesta professió. I l’intendent major comminava els agents a fer la celebració durant els primers mesos de 2018.

La decisió no ha caigut gens bé dins el cos policial i molts agents no van assistir a l’acte d’ahir, on només n’hi havia una setantena dels més de 200 que configuren la plantilla. El sindicat majoritari a la Junta de Personal de l’Ajuntament, Asemit, va fer present el seu «malestar» per aquest acte, «donat que no s’ha fet com cada any, seguint els criteris que marca el Reglament de Distincions i Condecoracions».

Es mostra disconforme amb l’argument donat pel cap de la Guàrdia Urbana i recorda que altres cossos policials han preparat actes de reconeixement als seus policies sense cap problema, alguns fins i tot a l’Ajuntament.

Finalment, assegura que la manca d’aplicació d’aquest reglament enguany «suposarà la pèrdua de drets dels treballadors, de manca de reconeixement a mèrits a la trajectòria professional ‘meritoris en processos selectius’ i finalment impedeix el reconeixement de la permanència en el servei dels policies més antics».

Dos discursos

Inicialment s’havia anunciat que l’acte d’ahir seria presidit per l’alcalde Ballesteros. Però finalment va excusar la seva presència ja que tenia reunió a la seu del PSC de Barcelona sobre la campanya electoral.

En el seu lloc, el recentment nomenat regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, va dir que l’acte d’ahir era «auster i senzill» i emplaçava els assistents a la celebració que tindrà lloc el primer trimestre de 2018, quan es podrà fer «amb les millors condicions». Va lloar el treball fet pels agents «amb serenor, valentia i gran professionalitat».

Fernández qualificà l’acte «d’intern i senzill» i va «lamentar» que no s’hagin pogut complementar els tràmits per donar les tradicionals felicitacions i mencions. També destacà xifres que es van donar a la Junta Local de Seguretat.

Comentarios
Multimedia Diari